DOK SE BORI ZA OLIMPIJSKU MEDALJU: Đoković poslao snažnu poruku Mariju (VIDEO)

Srpski teniser Novak Đoković će se danas boriti za finale Olimpijskih igara.

Igraće drugi meč dana u večernjem terminu protiv Lorenca Musetija.

U pauzama između duela, uspeo je da snimi video poruku za Endija Marija, koji je nakon dubla sa Danijelom Evansom okončao karijeru.

Endi, nadali smo se da taj trenutak nikada neće doći, ali šta je tu je. Želim samo reći, čestitke na impozantnoj karijeri, višestrukim grend slemovima, broj 1 na svetu, dve zlatne olimpijske medalje, Dejvis kup. Postigao si sve! Čestitke tebi i tvojoj porodici. Znamo se veoma dugo, čini mi se imali smo 11 godina kada smo se prvi put sreli na terenu. Imali smo nezaboravne mečeve, rivalstvo. Igrali smo finale svakog grend slema. Doneo si Vimbldon u Britaniju i Ujedinjeno Kraljevstvo, nažalost protiv mene u finalu. Ali bilo je posebno i za istoriju, trenutak koji cenim i na čemu sam zahvalan biti deo toga. Možeš biti ponosan na fleksibilnost i borbeni duh, inspiraciju koju si dao svima nama. Kroz sve teške momente koje si prošao, operaciju, smetnje u kretanju nastavio si dalje. Svima si pokazao da nema lakog odustajanja. Zaslužuješ najbolji mogući oproštaj, rekao je on.

Marej i Đoković su igrali 36 puta, a Srbin ima odnos 25:11. Poslednji zvaničan meč odigrali su 2017. u Dohi, kada je Đoković bio bolji. Marej je 2022. predao bez borbe duel u Madridu.

Ukoliko Novak danas slavi protiv Musetija za zlatnu olimpijsku medalju igraće sa boljim iz duela Alkaraz – Ože Aljasim.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RAŽNOTOVIĆEVA ZAGONETKA: Bobi u Evroligi!

Poslednjih dana sve je izvesnije da će Boban Marjanović put Evrope posle 10 godina u NBA ligi. Nekadašnji MVP Evrolige...

POVEZANE OBJAVE