Kanađani eliminisali Špance u uzbudljivoj završnici!

Košarkaška reprezentacija Kanade savladala je Španiju sa 88-85 u poslednjem kolu grupe A Olimpijskih igara.

Na taj način su Španci eliminisani sa Igara, dok su Kanađani obezbedili prvu poziciju. Na po jednoj pobedi su Australijanci, koji su zauzeli drugo mesto i prolaze sigurno, i Grci koji će nakon današnje pobede upravo nad Blumersima morati da sačekaju rasplet u ostalim grupama kako bi znali da li će sa treće pozicije u četvrtfinale.

Kanađani su danas vodili najvećim delom utakmice, s tim da su u završnici poluvremena i tokom treće deonice imali i dvocifrenu prednost.

Španci su ipak uspeli da uvedu utakmicu u neizvesnu završnicu. Ljulj je na tri sekunde do kraja ubacio trojku nakon ofanzivnog skoka Pradilje za samo pola koša manjka (86-85), ali nakon ubačenih bacanja Gildžus-Aleksandera nije mogao iz velike daljine da donese produžetak.

Šaj Gildžus-Aleksander bio je najefikasniji u pobedi sa 20 poena, uz 3 skoka i 2 asistencije, Endrju Nembart je uz 18 poena imao i 2 završna dodavanja, a Er Džej Beret je upisao 16 poena i 3 asistencije.

Najefikasniji u poraženom timu bio je Dario Brizuela sa 17 poena, Serhio Ljulj je uz 13 poena zabeležio i 3 skoka i 4 asistencije, Aleks Abrines je sakupio 12, a Vili Ernangomez i Haime Pradilja po 10 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZVEZDA BRANI TITULU: Šampion ABA lige počeo pripreme za Dubai (VIDEO)

Crvena zvezda Meridianbet kao branilac titule, ovog vikenda započinje novu sezonu u regionalnom takmičenju. Crveno-beli nakon odrađenih priprema, u nedelju...

POVEZANE OBJAVE