Đoković o Alkarazu i borbi za zlato: Drugačiji sam igrač nego pre tri sedmice i veće su mi šanse

Novak Đoković obezbedio je olimijsku medalju prvi put još od 2008. godine, nakon što se plasirao u finale Igara u Parizu, koje se igraju na terenima Rolan Garosa.

Tamo ga čeka novi okršaj sa Karlosom Alkarazom, od kog je nedavno ubedljivo poražen u finalu Vimbldona.

I on i ja smo u finalu bez izgubljenog seta, obojica igramo odličan tenis. Verovatno je Karlos blagi favorit, zbog skorašnjih rezultata, osvojio je Rolan Garos i Vimbldon, odrastao na šljaci, to mu je omiljena podloga, iako na svim igra dobro. Krasila je i mene sposobnost da se prilagodim protivnicima i podogama. Ovde smo jedini put igrali prošle godine, dobio sam ga u polufinalu, ali se dosta toga promenilo posle toga. Jeste Karlos dominirao u finalu Vimbldona, ali sam i ja totalno drugačiji igrač nego pre tri sedmice. Bolje se krećem, bolje igram i veće su mi šanse. Nema jasnog favorita, ali je on verovatno blagi, rekao je Đoković o rivalu u borbi za zlato, prenosi “Mozzart Sport”.

Njih dvoica su već igrali mnogo važnih mečeva i njihovi mečevi predstavljaju pravi savremeni teniski klasik.

Ne bih da se bavim reprizama, svaki meč je priča za sebe. Finalu ću pristupiti sa najvećom mogućom željom da donesem zlato Srbiji. To je ujedno najveći izazov na ovom turniru, uopšte u teniskom sportu, igrati protiv Karlosa u finalu. Pobeđivao sam ga u velikim mečevima, znam šta mi je činiti, dobro se osećam, ako izađem sa vrhuskom igrom, imam šanse, smatra Novak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Litvanija dobija novog selektora

Reprezentacija litvanije ima razočaravajuće rezultate na poslednjih nekoliko takmičenja i ceh je platio selektor Kazis Maksvitis. Budući predsednik Košarkaškog saveza...

POVEZANE OBJAVE