DOBIJEN RASPLET U GRUPI SMRTI: Grbićeva Poljska jedva izvukla set u velikom derbiju

Odbojkaška reprezentacija Italije savladala je u elikom derbiju Poljaku, koju predvodi sa klupe Niola Grbić, sa 3:1 (25:15, 25:18, 24:26, 25:20).

Italijani su neočekivano lako dobili prvi set dvocifrenom razlikom poena, a u drugm setu su potvrdili ovaj odnos snaga i lako došli na set od pobede.

Treći set bio je najneizvesniji i ekipe su se smenjivale u prednosti koja nije iznosila više od dva poena. Bili su izabranici Fernanda Di Đorđija na dva poena od trijumfa (23:21), ali je tada proradio blok Poljaka, a Bartoš Kurek je asom produžio utakmicu i odveo je u četvrti set.

Tamo su ipak ponovo bili bolji Italijani, koji su poveli sa 10:7 i lako održali prednost do kraja, koja je dodatno porasla u završnici seta, odnosno meča.

Korektor Juri Romano bio je najefikasniji u pobedi sa 20 poena, Alesandro Mikjeleto postigao je 17, a srednji bloker Galasi 10, od čega 6 blokova.

Za poraženi sastav Bartoš Kurek je postigao 14 poena, a Kamil Semenjuk i Norbert Huber po 10.

Italijani su potvrdili prvo mesto u veoma kvalitetnoj B grupi sa svih devet bodova, dok su Poljaci drugi sa 5 bodova, jednim više od Brazila.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ĐOKOVIĆ ZAVRŠIO SA DEJVIS KUPOM: Spektakl protiv Bugarina u Sofiji (VIDEO)

Srpski teniser Novak Đoković, pomogao je Srbiji da obezbedi opstanak i bori se za finalni tutnir Svetske grupe Dejvis...

POVEZANE OBJAVE