Marina Maljković: Nema čega da se stidimo

Košarkašice Srbije izgubile su u četvrtfinalu Olimpijskih igara od Australije rezultatom 85:67.

Nakon poraza, svoje viđenje je iznela selektorka Srbije Marina Maljković.

– Nažalost, vrlo je realno. Danas nismo imali šanse. Meni ostaje žal što nismo igrali ceo meč kao poslednju četvrtinu. Ova ekipa je zdrav tim, tako treba da izgleda jedna sportska grupa. Zbog njih sam ostala kada je cela prošla generacija otišla. Ubedile su me da bi trebalo da radim sa njima,rekla je Marina Maljković i dodaje:

-Kao grupa zbog svega toga zaslužuju pažnju, da se sedne i napravi plan za ono što sledi. Ne možemo da budemo ono što smo bili sa prethodnom generacijom. Imamo probleme sa mlađom kategorijom… Mislim da ženska košarka u Srbiji zaslužuje pažnju i poštovanje zbog svega što smo uradili. Mora da se radi na drugačiji način, da se ženski sport promoviše. Mislim da onda možemo da se nadamo medaljama. Samo jedna pametna, mudra strategija…

Za kraj selektorka je rekla….

– Nema čega da se stidimo, devojke su prave istinske Srpkinje. To su devojke sa dvojnim državljanstivma koje smo skupljali. Imaju druge pasoše, ali su mnogo usmerene ovoj zemlji. Dajte da uloži o u njih i da im pružimo još jednu šansu da osvajaju. Imale su isti put kao prethodna generacija, nisu kaskale. Prethodna generacija je bila fiksirana na jednom mestu godinu dana, ova sada nije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Parma ponovo poražena nakon crvenog kartona i preokreta, slavio i Lacio (VIDEO)

Danas su odigrane poslednje dve utakmice 4. kola Serije A, a pobede su upisali Udineze i Lacio. Udineze je nakon...

POVEZANE OBJAVE