Već poznat naslednik Gvidetija na klupi Srbije?!

Đovani Gvideti definitivno više neće biti selektor srpskih odbojkašica nakon debakla na Olimpijskim igrama.

Nakon devet godina, prekinut je kontinuitet osvajanja medalja naše ženske reprezentacije na velikim takmičenjima, a na čitavom olimpijskom tuniru pobeđen je samo nejaki domaćin Francuska.

Kako navodi “Sport Klub“, novi selektor bi trebalo da bude Francuz Stefan Antiga!

On je imao prvobitno mnogo uspeha u muškoj reprezentativnoj odbojci, pošto je sa reprezentacijom Poljske 2014. postao šampion sveta, a zatim preuzeo selekciju Kanade, sa kojom je uspeo da dođe do bronze u Svetskoj ligi, iako ova reprezentacija ne važi za svetsku odbojkašku silu.

Sa Oniko Varšavom bio je vicešampion izuzetno jakog šampionata Poljske, nakon čega je napravio zaokret i počeo da radi u ženskoj odbojci.

Pet sezona predvodio je poljski Žešuv, uz trofej u nacionalnom Superkupu i nekoliko poraza u finalima prvenstva.

Ovog leta je preuzeo Skandići, u kom će sarađivati sa Majom Ognjenović. Zanimljivo je da je Maja definitivno objavila kraj reprezentativne karijere nakon poraza od Italije, pa će se tako mimoići sa novim trenerom na reprezentativnom nivou, ukoliko se ozvaniči ovaj angažman.

Ko zna, možda Antiga nagovori Maju na produžetak karijere u najdražem dresu.

Antiga je inače tokom igračke karijere bio dvostruki vicešampion Evrope i treći na Svetskom prvenstvu 2002. sa reprezentacijom Francuske, kao i šampion Evrope sa Pariz Volejom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvanično: Simanić ima novi klub

Srpski košarkaš Boriša Simanić potpisao je ugovor sa Igokeom, potvrdio je klub iz Aleksandrovca. Simanić se vraća na teren poslije...

POVEZANE OBJAVE