Selektor Stevanović nakon obezbeđene medalje govorio o kolegi Udovičiću i uporedio nastup aktuelne sa prethodnim generacijama

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Olimpijskih igara ubedljivom pobedom nad SAD, tako koliko-toliko spasavši bilans naših sportsta na najvećem takmičenju, koje se može oceniti kao pravi debakl.

Svoje utiske nakon velikog rezultata izneo je selektor Uroš Stevanović.

Zadovoljni smo ulaskom u finale, odigrali smo bolje nego u četvrtfinalu, hrabri nas što smo u odbrani sa igračem manje bili odlični. Protiv nas je svirano 18 isključenja i sjajno smo se branili. Odbrana mora da bude na visokom nivou kad su na programu mečevi odluke. Samopouzdanje nam je raslo iz meča u meč, nadam se da će najbolja verzija biti u meču za zlato. Odbrana nije bila najbolja na ovoj utakmici, ali igrač manje jeste i to je napravilo razliku, ocenio je selektor naše reprezentacije.

Delfini nisu osvajali odličja u ovom olimpijskom ciklusu, ali su na najvažnijem takmičenju tempirali formu poput prethodne dve zlatne generacije.

I u Riju i u Tokiju smo bili četvrti posle grupne faze, pa stizali do zlata. Momcima koji su tad bili u ekipi znači iskustvo, ujedno ga prenose onima koji nikad nisu bili na Igrama, kamoli igrali ovako velike utakmice, rekao je Stevanović.

Pre 16 godina Srbija i Amerika su se sastale takođe u polufinalu Igara u Pekingu, ali su tada Delfini, pod vođstvom aktuelnog selektora SAD Dejana Udovičića, priredili neprijatno iznenađenje. Srećom, Udovičić je ponovo bio poražen.

Nismo njegovo prisustvo doživeli kao motiv više. Ispisao je Dejan istoriju srpskog vaterpola, radi fantastično i nadam se da će da uzme bronzu za dva dana, izjavio je aktuelni selektor Srbije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Parma ponovo poražena nakon crvenog kartona i preokreta, slavio i Lacio (VIDEO)

Danas su odigrane poslednje dve utakmice 4. kola Serije A, a pobede su upisali Udineze i Lacio. Udineze je nakon...

POVEZANE OBJAVE