DOMINACIJA: Vaterpolisti osvojili treće uzastopno zlato na Olimpijskim igrama!

Vaterpolo reprezentacija Srbije po drugi put uzastopno je odbranila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama!

U finalu u Parizu savladana je Hrvatska sa 13-11, pa se tako ponovio ishod iz Rio Dde Žaneira 2016, kada je u savladan isti protivnik u završnoj borbi.

Ovaj uspeh dobija dodatno na značaju kada se u obzir uzme činjenica da je u timu selektora Uroša Stevanovića bilo čak sedmorica debitanata na najvećem takmičenju.

Od početka je krenulo efikasno. Hrvati su prvi poveli, ali su zatim naši preuzeli inicijativu i preokrenuli. Za izjednačenje je pogodio Ubović sa stative nakon dodavanna Rašovića, da bi potom, nakon još jedne odlične akcije Hrvati načinili faul za peterac, koji je sigurno realizovao Miloš Čuk.

Hrvati su nas od tada jurii, ali je ponovo precizan bio Ćuk, a zatim je dva gola vezao i kapiten Nikola Jakšić za veliku prednost od 5-2 na kraju četvrtine, i to bez Dušana Mandića, koji nije ulazio u igru.

Hrvati su i u drugom delu prvi pogodili i Fatović je smanjio na 5-3, ali je Nemanja Vico sa pozicije centra odmah vratio tri gola prednosti.

Usledilo je mnogo sjajnih odbrana i odlične reakcije našeg golmana Radoslava Filipovića, dok je u međuvremenu Strahinja Rašović povisio na 7-3, iskoristivši situaciju sa dva igrača više u bazenu!

Međutim, usledili su golovi Fatovića i Marinić Kragića, koji su smanjili na 7-5. Ipak, odmah je u narednom napadu Vico izborio igrača više, nakon čega je u lucidnoj akciji asistirao Uboviću i namestio mu gol “na tacni” za prednost od 8-5.

Prednost smo sačuvali do kraja poluvremena, tako što smo u poslednjem napadu Barakuda odbranili sutuaciju kada smo imali dva igrača manje.

U završnoj fazi trećeg perioda po prvi put se upisao u finalu i Dušan Mandić, u svom stilu, razornim šutem za prednost od 11-7. Ovaj deo su obeležili golovi iz daljine, pošto su prethodno bili precizni i Viktor Rašović i Dedović, a na golu je neverovatan bio Filipović.

Četvrtina je na kraju završena nerešeno, pa su naši vodili pred završni deo utakmice sa 11-8.

Hrvati su postigli gol iz prvog napada u poslednjoj četvrtini i smanjili na 11-9, a onda dugo nije bilo golova i ovaj deo su obeležile pre svega sjajne odbrane. Konačno, prvi gol za Srbiju je na nešto više od tri minuta do kraja postigao Dedović za prednost od 12-9.

Tačku je golom u poslednjem minutu za 13-10 stavio trećim svojim golom Miloš Ćuk.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Oliver posle Zvezde sudi najveći derbi Premijer lige

Engleski sudija Majkl Oliver sudiće meč Lige šampiona u četvrtak između Crvene zvezde i Benfike. Arbitar sa Ostrva trenutno važi...

POVEZANE OBJAVE