Pantelić otkrio koji klub mu je omiljen

Nekadašnji srpski reprezentativac i napadač Crvene zvezde Marko Pentelić kandidat je za predsednika berlinske Herte, kluba koji je bio ključan u njegovoj fudbalskoj karijeri, a koji više nije na nekadašnjem nivou.

Pantelić je ovim povodom govorio za nemački “Bild”, otkrivši i da mu je Herta omiljeni klub.

Nominovan sam za potpredsednika i člana Izvršnog odbora. Ta me pozicija u IO ne zanima me mnogo, moja glavna briga i želja je da svojim fudbalskim znanjem pomognem mom omiljenom klubu da se oporavi. Klub je moj prioritet, ne pozicija. Važno mi je da se radimo transparentno i odgovorno. Želim da sačuvamo integritet i pokušaću da uradim sve kako bi se odluke donosile u interesu kluba i navijača, rekao je nekadašnji napadač Crvene zvezde.

Istakao je i svoje iskustvo koje je sticao tokom igračke karijere, a koje planira da iskoristi na novoj funkciji.

Sa godinama iskustva u profesionalnom fudbalu, verujem da posedujem duboko razumevanje za sport i njegovu strukturu. Znam kakvi su izazovi na terenu i van njega, kao i kako se gradi stabilna struktura. Pored Herte, moj boravak u Ajaksu i posebno PSŽ-u imali su ključan uticaj na moj razvoj i kroz iste naučio sam kako se grade uspešni klubovi. To je ono što želim da prenesem na Hertu, rekao je Pantelić, pa dodao:

Tokom igračke karijere izgradio sam mrežu kontakta koju čine moji bivši saigrači, treneri, menadžeri, skauti, sudije i specijaliste za fudbal. Mogao bih da iskoristim tu mrežu da stvorim nova partnerstva u Hertinom projektu. To bi nam dalo mogućnost da uvek budemo dobro obavešteni o tome šta se dešava i donosimo prave odluke. Moja mreža je duboko ukorenjena u fudbalskoj zajednici. Bliski odnosi mi dozvoljavaju da šaljem jasne i snažne impulse drugim ljudima iz Izvršnog odbora, kao i da ostanemo u toku sa svim događajima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Parma ponovo poražena nakon crvenog kartona i preokreta, slavio i Lacio (VIDEO)

Danas su odigrane poslednje dve utakmice 4. kola Serije A, a pobede su upisali Udineze i Lacio. Udineze je nakon...

POVEZANE OBJAVE