Gde su Zvezda i Partizan po broju domaćih igrača u EL? Na potpuno suprotnim polovima

Bliži se nova sezona Evrolige, u kojoj će ponovo učestvovati Crvena zvezda i Partizan.

Crno-beli su rekonstruisali gotovo kompletan tim, ostavivši samo Balšu Koprivicu, dok je Zvezda zadržala okosnicu tima uz nekoliko pojačanja.

Zanimljivo je da će tim sa Malog kalemegdana biti prvi u najjačem evropskom takmičenju po procentu domaćih košarkaša u timu, i to dosta ubedljivo sa 63%, ispred Bajerna i Žalgirisa sa po 57% domaćih košarkaša.

TOP 5 kompletiraju francuski Asvel sa 54% domaćih košarkaša u ekipi, kao i aktuelni šampion Panatinaikos sa tačno 50% Grka u ekipi. Svi ostali timovi su na ispod 50% domaćih košarkaša.

Zvezda je ovog leta u tim vratila iskusne domaće košarkaše Nikolu Kalinića i Ognjena Dobrića, a stigao je i srpski reprezentativac Uroš Plavšić iz Mege.

Sa druge strane, Partizan se nalazi na poslednjem mestu po ovom segmentu sa samo 33% domaćih košarkaša u timu, a od Srba su dovedeni reprezentativac Vanja Marinković, Mario Nakić, Arijan Lakić i Aleksej Pouševski, ali i mladi Mitar Bošnjaković.

Prema nekim drugim projekcijama su u sastav Partizana uračunati i poslednjepomenuti Bošnjaković, kao i mladi centar Dimitrijević, pa se u tom slučaju crno-beli nalaze na osmom mestu sa 43% domaćih igrača, iako je teško verovati da će juniorski dvojac biti u sastavu na većem broju utakmica.

Nadamo se svakako uspesima oba tima, ali i dobrim partijama srpskih košarkaša, koji bi mogli da budu uzdanice srpske reprezentacije, što na velikim takmičenjima, što u kvalifikacijama za ista.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Terzić o istorijskoj godini SD Crvena zvezda: Simbol srpstva koji su nam ostavili u amanet slavni prethodnici

Sportsko društvo Crvena zvezda ove godine pravi istorijske rezultate. U Evropi će ih predstavljati ili su ih predstavljali fudbaleri,...

POVEZANE OBJAVE