Vatutin iskreno: Da je Avramović igrao u završnici protiv SAD, sad bi bio u NBA

Plejmejker reprezentacije Srbije Aleksa Avramović je novi igrač CSKA iz Moskve.

Posao je završen pred sam turnir na Olimpijskim igrama, na kojem je momak rođen u Čačku odigrao sjajno. Da posao tad nije bio gotov, teško da bi Avramović završio u Moskvi. Toga je svestan i prvi čovek Armejaca Andrej Vatutin.

Kada postoji i teoretska šansa, ne možete da ne strahujete. Ko zna, da je Aleksa imao više vremena na terenu u poslednjoj četvrtini protiv Amerikanaca, Avramovićev potpis bi sada bio na nekom prekookeanskom ugovoru. Naravno, imali smo listu potencijalnih zamena, ali tokom čitave te priče oko odlaska u NBA smo verovali u najbolji ishod po nas. Siguran sam da neće zažaliti na svom izboru, rekao je Vatutin.

Istakao je i da je imao pomoć u bivšim igračima CSKA iz Srbije.

Zahvalan sam našim Srbima što su lepo pričali o klubu, pogotovu Nikoli Milutinovu, koji je često komunicirao sa Aleksom tokom priprema za Olimpijske igre. Što se tiče pregovora, njegova agent Miško Ražnatović nas je obavestio o mogućnosti prelaska iz Partizana. Bilo je lako dogovoriti detalje.

Potvrdio je Vatutin da je postojala izlazna NBA klauzulua u Aleksinom ugovoru.

Jedina loša strana bila je ta NBA opcija na kojoj je njegov agent insistirao, ali odlučili smo da pristanemo na taj uslov. Jer, dobili bi i novac da je otišao u SAD, pa bi imali i više sredstava da se pojačamo. Naravno, nismo želeli da menjamo talenat za finansije, završio je prvi čovek CSKA.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Mota poručio Vlahoviću: Mora da nauči da prihvati kritiku i da nastavi da radi

Juventus je ove sezone silovito počeo u Seriji A sa dve ubedljive pobede u prva dva kola, ali je...

POVEZANE OBJAVE