Nekadašnji centarfor Zvezde oduševljen: Taktičko remek delo Vladana Milojevića

Još uvek ne prestaje komentarisanje plasmana Crvene zvezde u Ligu šampiona i žreba koji je dao crveno-belima veoma atraktivne utakmice.

Nekadašnji napadač crveno-belih Zoran Jovičić oduševljen je igrom protiv Bodo Glimta i taktikom Vladana Milojevića.

– Dvomeč protiv Bodea je taktičko remek-delo Vladana Milojevića. Pametno je u Norveškoj prepustio posed opasnom rivalu kog svi potcenjuju. Niko ko igra u evropskim takmičenjima redovno, se ne može smatrati lakim protivnikom, tako da je njegov taktički pristup u prvoj utakmici bio jedini ispravan. I pored nešto slabijeg početka drugog poluvremena, postigli smo gol koji nam je dao vetar u leđa. Revanš je zaista bio neverovatan, svi igrači su izgledali sjajno. Vladan Milojević ih je odlično fizički i taktički spremio, odavno Zvezda nije igrala takav presing. Žao mi je jedino što nismo pobedili realnim rezultatom, a to je bar tri, četiri gola razlike. Sve u svemu veliki, i pre svega zaslužen uspeh, zaključio je Jovičić.

Zvezda je dobila svojih osam rivala u novom formatu Lige šampiona.

– Dopada mi se novi format, zaista je sjajan. Više utakmica znači više prilika za dokazivanje. Poslednji meč se igra u januaru tako da sada svi prezime u Evropi. Biće više jakih utakmica, više derbija, što za nas navijače Crvene zvezde mnogo znači. Na žrebu smo prošli dobro, možda je moglo lakše, ali je moglo i teže, mada, nema u Ligi šampiona slabih protivnika. To je sve na papiru, ali svi igraju ozbiljan fudbal.

Crvena zvezda je izvukla Barselonu na domaćem terenu, a Zoran Jovičić je bio strelac u poslednjem meču ova dva rivala kada je u Beogradu bilo 1:1.

– Mnogo je vremena prošlo od tad, fudbal se promenio. Barselona je tada po mnogima imala najkvalitetniji tim u istoriji kluba – Ronaldo, Blan, Gvardiola, sve su to najveća svetska fudbalska imena. Danas su takođe veoma dobar tim, ali nisu toliko dominantni kao ranije.

Ta utakmica je ušla u istoriju Crvene zvezde, a po mišljenju nekadašnjeg napadača i predstojeća “preti” da bude slična.

– Strašna utakmica, rado je se sećam. Nadigrali smo ih tada, stvarno smo učinili da im ne bude svejedno. Na tribinama je bilo preko 90 hiljada navijača, njihova podrška je učinila tu noć posebnom. Protiv Bode Glimta je takođe bilo nestvarno, videlo se da su se gosti uplašili. Neće ni Barseloni biti lako, niti bilo kome ko dođe na naš stadion. U toj atmosferi se niko ne snalazi, sada možda ne može da stane toliko ljudi kao 1996, ali su navijači još uvek najbolji na svetu. Zvezda ima odličan stručni štab i tim, te nikoga ne treba da respektuje. Ako se ponovi igra iz plej-ofa za Ligu šampiona, ne sumnjam da ćemo doći do istorijskih rezultata, zaključio je Jovičić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Litvanija dobija novog selektora

Reprezentacija litvanije ima razočaravajuće rezultate na poslednjih nekoliko takmičenja i ceh je platio selektor Kazis Maksvitis. Budući predsednik Košarkaškog saveza...

POVEZANE OBJAVE