Predsednik Fiorentine digao glas: Klubovi u vlasništvu fondova, mi prodali Kjezu za 60, on ode u Liverpul za 12!

Predsednik Fiorentine Roko Komiso je jedan od onih vlasnika klubova koji želi da ulaže u infrastrukturu kako bi klub napredovao. To je pogotovu izraženo u Italiji koja u tome poprilično zaostaje.

On ističe da njegov klub nema dugove i napravili su najboji sportski centar u Italiji “Viola Park”.

Igrali smo tri finala, nažalost izgubili, izgradili nov trening centar kome se svi divi, u vrhu smo tabele, tako da je ukupna ocena sigurno pozitivna… Imamo tu bolnu tačku, ali nažalost je fudbalski sistem u Italiji sraman, ne samo za nas, već za sve koji žele da investiraju, rekao je Komiso za Gazetu Delo Sport.

On je istakao da njihovi rivali su klubovi koji grcau u dugovima, iako su osvojili više trofeja.

Ne zavidim im, jer su do trijumfa stigli zahvaljujujući apsurdnim dugovima, koji su ih umalo odveli u bankrot i prebacili u ruke investicionih fondova koji nisu na njima vratili svoj novac. I dalje se pitam kako su neki uopšte dobili dozvolu da se takmiče u ovoj sezoni. Ja samo što nisam kupio Milan, uzeo ga je gospodin Li i svi znamo kako se to završilo. Šta ćemo sa Žangom u Interu? Niko više ne zna ni gde je. Onda Juventus, posle Ronalda, Eksor kompanija je morala da ubrizga 900 miliona evra keša uprkos tome što su godišnje prihodovali 450 miliona evra, tri puta više od Fiorentine… Posle su hteli da vade fleke evropskom Superligom, nauštrb reprezentativnog fudbala. Sreća pa je taj projekat propao i fudbal je spasen, rekao je Italijan iz Amerike i dodao:

Mi možemo da se poredimo sa Atalantom. Oni su imali i bolje rezultate od nas, ali je njihov projekat započet ranije. Ostalima ne zavidim.

Zamerka navijača Fiorentine je što klub prodaje igrače Juventusu.

Šta smo mogli da radimo kada je Juventus bio jedini klub koji je dolazio sa novcem? Za Vlahovića smo sklopili odličan posao, moj najvažniji u ovih pet godina. A pogledajte Kjezu. Čitam da je prešao u Liverpul za 12 miliona. Ja sam ga prodao za skoro 60 miliona evra. I ko je tu napravio dobar posao? Roko ili neko drugi, završio je prvi čovek “ljubičastih”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milojević pred početak Lige šampiona: Ne obećavamo, daćemo sve od sebe

Crvena zvezda u četvrtak počinje novu sezonu u Ligi šampiona. Biće to četvrti put da crveno-beli igraju elitno evropsko...

POVEZANE OBJAVE