AMBICIOZNI KRAGUJEVČANI: Prestavljen novi tim, ima optimizma da će sezona biti uspešna

Vaterpolo klub Radnički iz Kragujevca je ovog leta imao veoma buran prelazni rok.

Oni će pokušati da kroz kvalifikacije, na vrlo jakom turniru obezbede plasman u Ligu šampiona. Takođe, najavljuju borbu i za sve domaće trofeje.

Predstavljen je i tim sačinjen od nekoliko velikih imena poput Nikole Jakšića i Duška Pijetlovića.

Izuzetno mi je zadovoljstvo i čast što na jednom ovakvom mestu koje odiše istorijom i tradicijom predstavljamo ekipu i nadam se da će to postati tradicija i u narednim sezonama. Jugoslav Vasović i ja smo već 11 godina u Kragujevcu, u Vaterpolo klubu Radnički, zajedno smo prošli sve od vrha do dna i do nekih visina, uspona, padova, i neuspeha. Sve je to normalno za sport, a tako će sigurno biti i u budućnosti. Ovi momci nam daju optimizam da će ova sezona biti uzbudljiva, zanimljiva i uspešna, i pravo uživanje za sve koji dolaze na bazen u Kragujevcu da nas bodre, kao što su to činili i u prethodnim godinama, istakao je trener Uroš Stevanović.

Oglasio se i zlatni Delfin iz tokija i kapiten tog tima Srbije Nikola Jakšić:

Moj prelazak u Radnički jeste bio pomalo neočekivan, sve se desilo posle Olimpijskih igara. Mislim da je ovo pravi potez za mene i moju karijeru i verujem da će biti jedna jako lepa priča. Naravno to sve zavisi od nas. Pokušaćemo da osvojimo sva takmičenjima u kojima igramo, pa tako i Ligu šampiona. Očekuju nas najpre kvalifikacije i tri jako teška rivala. Sve su to ekipe koje su se umnogome promenile ove sezone, kao što je to slučaj i sa nama i stoga turnir dolazi prerano za sve učesnike. Podvlačim da dosta toga zavisi od nas i ako budemo pravi verujem da ćemo uspeti da se kvalifikujemo, istakao je on.

Kragujevčane očekuje već za vikend domaćinstvo pomenutog kvalifikacionog turnira za LŠ. Ekipa će u novoj sezoni brojati 21 vaterpolistu.

Foto: VK Radnički Kragujevac

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Parma ponovo poražena nakon crvenog kartona i preokreta, slavio i Lacio (VIDEO)

Danas su odigrane poslednje dve utakmice 4. kola Serije A, a pobede su upisali Udineze i Lacio. Udineze je nakon...

POVEZANE OBJAVE