Zvezda poražena od Zenita nakon ekspresnog preokreta, Miler-Mekintajer ostao usamljen u napadu

Košarkaši Crvene zvezde završili su VTB Superkup sa učinkom od jedne pobede i dva poraza, nakon što su izgubili od Zenita u meču za treće mesto.

Ruski tim je slavio nakon velikog preokreta koji se dogodio u trećoj četvrtini sa 83-70.

Zenit je nakon uvodnog egala prešao u vođstvo, koje je maksimalno iznosilo +7, i održavao ga do nešto manje od četiri minuta do kraja poluvremena, kada je Mitrović sa pet vezanih poena izjednačio na 25-25. Nakon toga je usledio period u kome su crveno-beli bili bolji i poveli sa 39-31 poenima Plavšića.

Posle ubačenih bacanja Kenana na početku drugog poluvremena Zvezda stiže i do prve dvocifrene prednosti na utakmici (43-33), ali tada je stala.

Košarkaši Zenita došli su do šuta za tri i izjednačili nakon ubačene trojke Denisa Zaharova, što je bio tek uvod u veliku seriju ubačenih šuteva iz daljine i brzi preokret, posle čega nije bilo povratka za tim Janisa Sferopulosa.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dvejn Bejkon, koji je bio jedan od ključnih igrača pošto je svojim trojkama prelomio duel, sa učinkom od 19 poena i po 5 skokova i asistencija. Aleksander Šerbenjev upisao je 16, a Aleks Pojtres dva poena manje.

U redovima Zvezde najviše se istakao Kodi Miler-Mekintajer sa 20 poena, 8 skokova i 6 završnih dodavanja. Dvocifren učinak imao je još samo Ajzea Kenan sa 10 poena, dok je Luka Mitrović upisao 8 poena, 6 skokova i 2 asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bivši napadač Zvezde odbio Bahara!

Nekadašnji napadač Crvene zvezde Loi Dioni bio je, prema navodima tamošnjeg portala "Sport 5", u završnici prelaznog roka na...

POVEZANE OBJAVE