Stojaković u Kući slavnih!

Trofejni reprezentativac naše zemlje Predrag Stojaković primljen je u FIBA Kuću slavnih na ceremoniji održanoj u Singapuru.

Stojaković je sa reprezentacijom tadašnje SR Jugoslavije osvojio Svetsko i Evropsko prvenstvo, kao jedan od predvodnika tih selekcija.

Jedan je od najboljih šutera u istoriji NBA lige, što je potvrdio i dvostrukim trijumfom u takmičenju u brzom šutiranju trojki. Tri puta je igrao na Ol star utakmici najjače lige sveta, dok je 2011. sa Dalasom osvojio i NBA prsten.

Pored Peđe, u Kuću slavnih su ove godine primljeni i Miao Lijie (Kina), Redži Miler (SAD), Danira Nakić-Bilić (Hrvatska), Kirk Semjuel Peni (Novi Zeland), Romen Sato (Centralnoafrička Republika), Skaidrite Smildžina-Budovska (Letonija) i trener Danijel Louel Piterson (SAD).

Stojaković tako nastavlja niz velikana naše košarke koji su primljeni u odabrano društvo, nakon Radivoja Koraća, Dražena Dalipagića, Dragana Kićanovića, Vlada Divca, Zorana Slavnića, Ranka Žeravice, Dušana Ivkovića, Svetislava Pešića, Milana Vasojevića…

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VEST ZA REPREZENTACIJU I ZVEZDU: Barsa u problemu, jedan od najboljih mora na pauzu

Barselona je sjajno krenula u novoj sezoni i imaju maksimalan učinak u Primeri. Jedan od najboljih igrača je pojačanje Dani...

POVEZANE OBJAVE