Ozbiljna inostrana imena kandidati za novog selektora Srbije

Nakon odlaska Tonija Đerone klupu srpske rukometne reprezentacije preuzeo je Boris Rojević kao privremeno rešenje.

Dugoročni selektor se tek očekuje, a sva je prilika da to ipak neće biti dugogodišnji reprezentativac Momir Ilić.

Umesto njega će verovatno ponovo ovo mesto zauzeti inostrani stručnjak, a kandidati sa kojima se pregovara su veoma ozbiljna imena.

Kako navodi “Sportski žurnal”, tri kandidata su pikirana od strane Rukometnog saveza.

To su Šveđanin Magnus Anderson, Španac Raul Gonzales i Talant Dušebajev, koji takođe ima špansko državljanstvo, za koju je ranije igrao, ali je prethodno bio i reprezentativac Sovjetskog Saveza, odnosno kasnije Rusije.

Dušebajev predvodi poljski Kjelce i navodno su već započeti pregovori sa njim. On ima iskustvo na selektorskim pozicijama, pošto je ranije predvodio Mađarsku i Poljsku. On je inače otac Aleksa i Danijela Dušebajeva, koji su takođe španski reprezentativci.

Anderson predvodi portugalski Porto (kao svojevremeno Veselin Vuković kada je preuzeo kormilo naše selekcije), dok je Gonzales u Pari Sen Žermenu, koji mu pravi problem jer u Parizu ne žele da paralelno vodi reprezentaciju, već da se posveti isključivo klupskim obavezama.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Terzić o istorijskoj godini SD Crvena zvezda: Simbol srpstva koji su nam ostavili u amanet slavni prethodnici

Sportsko društvo Crvena zvezda ove godine pravi istorijske rezultate. U Evropi će ih predstavljati ili su ih predstavljali fudbaleri,...

POVEZANE OBJAVE