ZVEZDA IMALA UVERTIRU ZA LŠ: Revija promašaja Silasa, Napredak pao na Marakani (VIDEO)

Crvena zvezda je nastavila takmičenje u Superligi Srbije nakon reprezentativne pauze. Domaćini su svom terenu savladali Napredak sa 2:0. U duelu gde su debitovala sva tri najskorija pojačanja kluba iz Ljutice Bogdana. I utakmici gde je ekipa Vladana Milojevića je promašivala šanse, a Kruševljani takođe imali svoje.

Duel je počeo velikom šansom. Već u 15. sekundi, Silas je propustio da prestigne Bruna Duartea za najbrži debitantski gol u dresu Zvezde. Balević je opet bio na mukama, kada je u 4. minutu odbranio udarac Krunića. Kasnije je napredak preko Petkovića imao u 6. minutu prvu ozbiljnu šansu, koji je bio neprecizan.

Duel je obilovao uzbuđenjima, jer je Silas imao još dva udarca koja mu je odbranio Balević. Glazer je na drugoj strani spasio tim odbranivši udarac Petkovića nakon prodora. Potom se ukazivala pomoć Olainki i Krstiću.

Pre isteka 30. minuta igre, crveno-beli su poveli i krunisali inicijativu. Penal je realizovao Bruno Duarte. Međutim, kod ovog jedanaesterca je potencijalno sporan bio drugi kontakt pre udarca lopte u ruku igrača napretka. Sudija Pavle Ilić je pokazao na belu tačku.

Marinković je dao gol za 1:1, ali je poništen zbog ofsajda u 31. minutu. U 42. su Elšnik, Olainka i Mimović bili neprecizni da postignu drugi gol. Tako da je, ipak, ostalo 1:0 iz 28. minuta na poluvremenu.

Odmah na startu drugog dela, Zvezda duplira prednost. U 48. minutu postigao je gol Mirko Ivanić.

Silasu se definitivno nije dalo u 55. minutu, propustio je najbolju priliku a Duarte odbitak nije smestio u mrežu za 3:0. Potom bio Kongoanac neprecizan iz slobodnjaka. U 63. minutu ga je zamenio povratnik Nemanja Radonjić.

Glazer je u 68. minutu odbranio šut Karaklajića. Posle je Endiaje propustio priliku u 75. minutu i tri minuta kasnije.

Na pet minuta do kraja meča, gostujući tim je ostao sa igračem manje. Isključen je Ignjatović. Nakon što je VAR snimak utvrdio da prekršaj nije bio samo za žuti karton. Do kraja duela, nije bilo promene rezultata.

Zvezdu posle ove utakmice očekuje meč protiv Benfike, takođe na Marakani a potom i večiti derbi. Napredak narednog vikenda dočekuje Mladost iz Lučana.

Crvena zvezda – Napredak 2:0 (1:0)

Duarte (p.) 28′, Ivanić 48′

Crvena zvezda: Glazer, Mimović, Leković, Drkušić, Seol, Elšnik (od 63′ Dalsio), Krunić, Olainka, Silas (od 63′ Radonjić), Duarte (od 63′ Endiaje)

Napredak: Balević, Bukorac, Marinković, Ostojić, Vukajlović, Krstić, Ignjatović, Tošeski, Stoiljković, Petković, Karaklajić

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bivši napadač Zvezde odbio Bahara!

Nekadašnji napadač Crvene zvezde Loi Dioni bio je, prema navodima tamošnjeg portala "Sport 5", u završnici prelaznog roka na...

POVEZANE OBJAVE