LIGA ŠAMPIONA: Štutgart pao u Madridu, Liverpulu derbi, Bajern brojao do 9 protiv Dinama! (VIDEO)

Nova Liga šampiona nastavila se duelima prvog kola koji su zakazani večeras od 21 čas.

U potpuno novom ligaškom sistemu, večeras je viđen jedan veliki derbi. Liverpul je sa 3:1 pobedio Milan u gostima. Jedan od rivala Crvene zvezde samo je prvi stigao do prednosti.

Susret u gradu mode počeo je odlično po domaćine. Rosoneri su poveli već u 3. minutu, pogotkom Kristijana Pulišića. Redsi su odgovorili u 25. minutu i poravnali preko Konatea. Nadskočio je odbranu nakon skraćenog kornera Trent Aleksander Arnolda.

Liverpul golom Van Dajka pre poluvremena, stiže do potpunog preokreta. Opet nakon prekida, koji je ovaj put izveo Kostas Cimikas. Vodili su na poluvremenu, izabranici Arne Slota.

Liverpul je u nastavku stekao dva gola viška. Gakpo je uposlio Dominika Soboslaja u 67. minutu za 3:1 nakon istrčanog kontra napada. Što je bilo dovoljno za prvu pobedu ekipe sa Enfilda u elitnom takmičenju.

Bajern je na svom stadionu deklasirao Dinamo iz Zagreba. Tim Vensana Kompanija, slavio je sa čak 9:2 iako je tim iz prestonice Hrvatske uspeo da sa dva gola smanji na 3:2 početkom drugog poluvremena. Posebno je blistao Hari Kejn.

Bavarci su protiv hrvatskog tima poveli u 16. minutu golom Gnabrija, ali je on poništen zbog ofsajda. Onda se desilo novo uzbuđenje, pa je domaćin definitivno poveo tri minuta kasnije. Golom Harija Kejna iz penala. Na 2:0, povisio je Gerero u 33. minutu. Majkl Oliz je postigao gol za 3:0 pet minuta kasnije. Završivši tako efikasno prvo poluvreme.

Dinamo je upisao pogodak na Alijanc Areni po nastavku meča. Bruno Petković je iskoristio dodavanje Marka Pjace. To im je dalo krila, pa su odmah smanjili na 3:2 pogotkom Ogivare već u narednom napadu. Bajern je odgovorio sa golom Harija Kejna koji je upisao drugi pogodak, u 58. minutu, dok mu je u 60-om VAR poništio het trik. Ako nije on, onda je Oliz postigao svoj drugi gol za 5:2 u sledećem napadu.

Kejn je ipak kompletirao het trik, pošto je realizovao penal za 6:2 u 73. minutu nakon što je VAR potvrdio odluku. Onda je postigao i svoj četvrti gol iz još jednog penala za velikih 7:2.

I Liroj Sane se upisao u strelce za 8:2. Ni tu se nisu zaustavili, pa je deveti gol postigao Leon Gorecka. Uz to da su Bavarci imali i dva poništena, mogli su zagrepčani primiti i 11 pogodaka.

Real Madrid nije blistao protiv Štutgarta. Ali je slavio sa 3:1.

Real je imao priliku pri isteku 40. minuta igre. Iako je prvobitno dosuđeno, poništena je nakon VAR-a odluka o penalu za Madriđane. Timovi su bili izjednačeni, a Bundesligaš je nešto više kontrolisao posed lopte. Sem tog dešavanja oko VAR snimka, nije bilo mnogo uzbuđenja u Madridu za prvih 45 minuta meča.

Probio je aktuelni šampion Evrope bunker gostiju iz Štutgarta. I to preko superstara Kilijana Mbapea u 46. minutu. Denis Undav je u 68. minutu izjednačio na 1:1. U 83. minutu, Antonio Ridiger je vratio prednost na stranu Reala. Osvajanje tri boda, potvrdio je i overio golom u nadoknadi mladi Endrik.

Standings provided by Sofascore

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MARSIJAL PRELOMIO: Francuz potpuno iznenadio izborom novog kluba!

Entoni Marsijal igrač je koji je nekada vredeo 65 miliona evra. Ali je njegova karijera u padu već dugi...

POVEZANE OBJAVE