Obradović pred početak turnira u Atini: Ovo je moj grad

Košarkaši Partizana pred samo početak sezone, učestvovaće na jakom turniru u Atini u Organiziaciji Panatinaikosa. Pored domaćina i crno-belih, na turniru će igrati Anadolu Efes i Makabi.

Na konferenciji povodom početka turnira, trener Partizana Željko Obradović je izrazio zadovoljstvo što je ponovo u Atini, gde je napravio istorisjke rezultate.

Želeo bih da se zahvalim na pozivu. Svi znate za moj odnos sa Pavlosom Janakopulosom koji mi je mnogo pomogao, bio mi je pravi učitelj, jedna od najboljih osoba koju sam upoznao u životu. Čestitke još jednom Panatinaikosu na sjajnoj sezoni, takođe želeo bih da poželim sreću Efesu, Makabiju i Panatinaikosu u nastupajućoj sezoni. Atina je moj grad, ne osećam se ovde kao gost, rekao je Željko Obradović.

Trener PAO-a Ergin Ataman je istakao da mu je Obradović idol i da želi da ovaj turnir pokaže da košarka nema granice, pre svega misleći na zategnute odnose Turske i Izraela.

Veliko mi je zadovoljstvo što možemo da ugostimo tri velika kluba, tri velika trenera, među njima Željka koji je jedan od mojih trenerskih idola. Tu su i tri velika igrača, među njima i Šejn (Larkin) sa kojim sam osvojio i odbranio Evroligu. Košarka nije samo osvajanje titula, već i nešto posebno, posebna kultura. Nadam se da će i ovaj događaj pokazati da Panatinaikos i košarka podržavaju mir.

Utakmica Panatinaikos – Partizan u okviru turnira „Pavlos Janakopulos“ biće odigrana na čuvenom stadionu Panatinaiko, koji je „oživljen“ posle antičkog razdoblja za potrebe Olimpijsih igara 1896. godine, u subotu od 21 čas. Pre toga od 18 časova igraju Makabi i Anadolu Efes od 18 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Čović o kandidaturi za prvog čoveka KSS: Medalje ne smeju da prikriju stanje u košarci, Pešić treba da ostane

Bliže se izbori u Košarkaškom savezu Srbije koji su na programu 1. oktobra. kao jedan od glavnih kandidata se...

POVEZANE OBJAVE