Čović okrio pozadinu izjave o skoru u EL i poručio ABA ligi: Ako ne vodi u Evropu onda nema smisla

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović i predsednik Upravnog odbora Željko Drčelić, održali su konferenciju za novinare posle redovne skupštine kluba.

Na početku konferencije predsednik kluba se osvrnuo na njegovu izjavu sa skupštine, koja je izazvala dosta bure, da je cilj “skor u Evroligi 26-9, 24-10”?

Razlog za to što je rečeno je da diskreditujemo jedan zvezdaški portal. I to je učinjeno. Zna se šta su naši ciljevi – odbrana sva tri trofeja i plasman u top 10 u Evroligi.

Čović je otkrio i broj prodatih sezonskih ulaznica.

Do sada je prodato 10.451 karta. Dnevne karte će biti značajno skupljei to ćemo objaviti narednih dana.

On je otkrio i da klub se sprema za finansijsku kontrolu Evrolige kao i probleme ABA lige.

Spremamo se za finansijski fer plej Evrolige da ne bi došli u situaciju kao sa Kampacom. Spremamo se za novi set finansijskih regulativa od sezone 2027/28. Ovo do sada je prelazni period za to što sledi.Nismo sve do kraja izučili. ali to se odnosi na vlasnike, ali će biti primenjen i na nas. Napravljeno je da se napravi ravnoteža između klubova imislim da to može da bude dobro. Za nas je najvažnije kako da dođemo do licence. ABA liga nas vodi samo do toga da i mi i Partizan moramo da damo milion evra. Ako u ABA ligi to uspeju, onda zaslužuju bonuse. Ako liga ne vodi u Evropu onda nema smisla.Mi možemo da napravimo profesionalnu ligu od 10 do 12 klubova. Imamo 6 timova u ABA ligi i 4 do 5 u ABA 2 koji mogu da to igraju. Ali to je liga u kojoj moraju da se poštuju propozicije i da ima finansijsku pomoć države.

Čović otkrio tačan budžet Crvene zvezde.

Bruto iznos za igrače je 14,3 miliona evra, za trenere 1,3 miliona evra. Ukupan budžet je oko 20 do 22 miliona evra sa svim troškovima i za mlađe selekcije, zaposlene u klubu.

Upitan je Čović da li je prošla sezona bila loša zbog rezultata u Evroligi

To je priča onih koji ne osvoje nijedan trofej, da je samo važan rezultat u Evroligi. Evroliga je izuzetno teško takmičenje i za to mora da se sazri. Nisam nezadovoljan ni kada smo bili 11. ni kada smo bili 8. Roster mislim da je vrlo pristojan. Imamo pristup da našu osnovu čine domaći igrači koji razumeju važnost trofeja. Stručni štab je odličan, Janis radi odličan posao. Očekujem da ovaj tim ispuni ove planove. Trudićemo se da napravimo rezultat i u Evroligi.

Šta je potrebno za dobijanje licnence Evrolige?

Najkraće rečeno, da ubedimo ovih 11 suvlasnika da se proširi broj. To nije lako. Videćemo kako će ići kompletna reorganizacija Evrolige, biće tu puno posla. Korak je ispušten u prošlom nekom vremenu kada je bilo mnogo lakše da se postane deoničar. Nije lako ući u akcionarsko društvo bogatih vlasnika. Postajemo postepeno konkurentni, jer naš budžet jeste visok, ali je to polovina nečijih budžeta.

Na kraju, Čović je otkrio i koliko je tačno klub zaradio od odlaska Nikole Topića u NBA ligu i Oklahomu?

Topić je otišao u NBA i Crvena zvezda je dobila 2 miliona dolara, od čega je menadžeru Mišku Ražnatoviću i njegovoj agenciji dato 200 hiljada dolara, rekao je Čović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Džavonte Smart potpisao ugovor u NBA ligi

Džavonte Smart stigao je u Crvenu zvezdu tokom prošle sezone i nije ispunio očekivanja. Iako je dobro započeo, vrmeenom je...

POVEZANE OBJAVE