Jagodić-Kuridža najavio kraj karijere i analizirao bivši klub: Ovo me podseća na Radonjićevu Zvezdu

Nekadašnji reprezentativac Srbije i košarkaš Crvene zvezde Marko Jagodić-Kuridža, u nastupajućoj sezoni će braniti boje Vojvodine.

Klub iz Novog Sada će se boriti za ulazak u ABA ligu, i iskusni košarkaš ističe da ga je upravo to privuklo da bude deo ekipe iz Novog Sada.

Prošle sezone nisam imao ulogu u Budućnosti. Zbog toga sam želeo da sada igram u ekipi koja ima neki cilj. Nisam hteo da igram u nekom timu koji će da igra Jadransku ligu i da čeka samo da se sezona završi. Ovakav jedan sličan projekat sam prošao sa Primorskom gde smo ušli u ABA ligu. To mi je jedan od lepših perioda u karijeri. Mnogo je bolje za igrača, kada igra u klubu koji na startu sezone ima zacrtan cilj. Onda kada ga ostvariš, osetiš određenu satisfakciju. Došao sam ovde da pomognem ekipi svojim iskustvom da dosegne taj cilj, ali i zbog sebe, jer planiram da nastavim da živim u Novom Sadu, rekao je Jagodić-Kuridža za Mozzart sport.

On je najavio kraj karijere po završetku sezone.

Ako sve bude kako treba, Vojvodina će biti moj poslednji klub. Imam 37 godina, sledeće leto punim 38. Imam ugovor na dve godine, kada odradim taj ugovor – to je to. Deca su mi krenula u školu, ne želim više ni da ih selim. Nikad ne treba nešto sa sigurnošću tvrditi, ali voleo bih sa ovim klubom da napravim uspeh i onda da se penzionišem. Svugde gde sam bio osvajao sam nešto, da li domaća prvenstva, kupove, Jadransku ligu… Voleo bih isto da postignem i sa ovom ekipom. Nama je naravno najbitnije da uđemo u ABA ligu, ali značiće mi svaki trofej.

Upitan je o sastavu Crvene zvezde, njegovog bivšeg kluba sa kojim je osvojio tri trofeja.

Ova Zvezda me sada podseća najviše na onu Radonjićevu, gde su domaći igrači srce ekipe. Ja sam došao u Zvezdu koju je selektirao Saša Obradović, on ima nešto drugačiji recept, kada je došao Radonjić on je tu napravio određene rezove, završio je Jagodić-Kuridža.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Posle uspeha u LŠ, Radnički želi da pobednički započne regionalnu ligu

Posle uspešnog starta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, vaterpolisti Radničkog započinju takmičenje i u Regionalnoj ligi, utakmicom sa Primorjem...

POVEZANE OBJAVE