SMANJEN BROJ KANDIDATA: Jedan klub odbio ulazak u ABA 2, KLS je prioritet

ABA 2 liga ostala je danas bez KK Vršac koji je na samom početku sezone odlučio da se povuče.

Već se počelo sa spekulacijiama o mogućoj zameni.

Pominjala se Sloboda Užice, ali oni ne žele da igraju to takmičenje. Direktor kluba Ratko Radovanović, to je potvrdio za sajt KLS-a.

Istina je da smo mi pred početak sezone poslali dopis u ABA da smo raspoloženi da igramo ukoliko se otvori prostor, ali da ne želimo ništa da plaćamo. Tražili smo rok do petka, međutim, iz lige su istakli da im je to kasno i tu stavljamo tačku na sve priče i špekulacije o našem učešću u regionalnom takmičenju. Ne želimo da plaćamo nešto što nam ne donosi i ne može doneti baš ništa. Koja je svrha plaćanja onda? Kako kažu, ni kesu bombona ne dobiješ. KLS je prioritet i ne zanima me ništa drugo. ABA liga srpskim klubovima uopšte ne treba. Ako neki klub iz Srbije i bude prvi opet ne može da uđe u elitni rang regionalnog takmičenja. Moraš nekoga izbaciti, verovatno neki naš klub i tu samo gubi srpska košarka. Igrali bismo mi da je besplatna, ali da se razumemo, ja sam za opciju profesionalne srpske lige i to se već jednom mora preseći, rekao je on.

Osim Slobode, za takmičenje su pozvani i Džoker iz Sombora i Kragujevački Radnički.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OBRADOVIĆ NAKON BORCA: Presudio je kvalitet koji imamo

Trener Partizana Željko Obradović sumirao je utiske posle start crno-belih u novoj ABA sezoni. Potpuno nov tim Partizana, slavio je...

POVEZANE OBJAVE