NEKADA IGRAO ZA OBA TIMA: Darko Pančev o šansama protiv Intera i napadačima dva kluba

Crvena zvezda sutra od 21 čas gostuje Interu u Milanu, u utakmici 2. kola Lige šampiona.

Jedan od najpozvanijih da govori o ovom susretu je i Darko Pančev, bivši napadač oba kluba, doduše sa različitim učinkom.

Nakon što je bio jedan od najvažnijih igrača Zvezde u osvajanju titule šampiona Evrope, a potom i sveta, inostranu karijeru započeo je baš u Interu, ali ne sa mnogo uspeha.

U intervjuu za “Sportski žurnal” govorio je pored ostalog o šansama Zvezde, kao i napadačima obe ekipe.

Zvezda je dobro počela sezonu i već se ističe kao glavni kandidat za osvajanje titula i Kupa Srbije. Bilo je odličnih momenata i na utakmici sa Benfikom. Malo se naivno izgubilo, zbog prelako primljenih golova. Na ovakvom nivou mora se biti maksimalno obna.azriv jer se teško tresu mreže, odnosno nije lako vratiti se u igru ako si u minusu, posebno protiv ekipa poput portugalskog velikana. Iz tog poraza bi trebalo izvući pouke, ističe Pančev.

Govorio je i o šansama i igri koja treba Zvezdi…

Verovatno će biti inferiorniji. Treba ipak, biti obazriv, igrati pametno, zatvarati prostor, zadržavati loptu… Šansa je u kontranapadima, sa brzim igračima vredi probati iznenaditi protivnika. To je recept za na papiru slabije ekipe kad se sastaju sa jačima, smatra nekada rasni špic.

Govorio je i o savremenim kolegama napadačima oba tima. Kad je reč o šampionu Italije…

Arnautović je već pred penzijom. Ne može da konkuriše Tiramu i Martinezu. Tiram je najmlađi, svakako da ima kvalitet da se razvije i bude dobar centarfor. Lautaro je već etabliran u Interu, konstantno u dobroj formi, daje dosta golova i svakako da su u klubu zadovoljni s njim, rekao je Pančev, a kasnije ocenio i Zvezdin najistureniji deo tima.

Po svakoj logici trebalo bi Šerif. Već sam rekao da je u derbiju pokazao da je pravi šerif. Kad igrač postigne tri gola normalno je da se očekuje da bude u sastavu u sledećem meču. Verovatno će imati malu prednost. Možda iz taktičkih razloga bude drugačije. Ako je Duarte bolji u defanzivnoj ulozi, da može više pomaže u odbrani, može da se desi da počne utakmicu u Milanu. Videćemo, to će najbolje zna Milojević, zaključio je Pančev.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznato gde Nikola Đurišić nastavlja karijeru

Mladi srpski košarkaš Nikola Đurišić u predstojećoj sezoni igraće za Koledž Park Skajhokse, u Razvojnoj NBA ligi, otkrio je...

POVEZANE OBJAVE