FMP DEBITOVAO U LŠ: Srušen prošlogodišnji učesnik F4!

FMP iz Železnika je nakon poraza od Mege, odigrao premijerni duel u FIBA ligi šampiona.

Kao domaćini, savladali su favorizovani Peristeri iz Grčke 70:58. Prikazali odličnu igru protiv ekipe koja je prošle sezone zauzela četvrto mesto u ovom takmičenju, na završnom turniru u Beogradu.

Duel je počeo izjednačeno sa ukupno 16 poena na obe strane na polovini prve deonice (8:8). Domaćin poveo 14:10 na dva i po minuta pre kraja početnih 10 minuta duela. Tj 18:14 posle prve deonice su imali Panteri.

Nastavio je FMP sa dobrom igrom tokom druge četvrtine. Vodio 23:16. Odlično su se pokazali nakon prvih 20 minuta igrači FMP-a, protiv učesnika F4 iz prošle sezone. Imali su +10 (32:22).

A Rebec je upisao 8 poena.

Izabranici Saše Nikitovića nisu pali u tempu tokom treće četvtine. Nego su nastavili sa dobrom košarkom i imali i dalje plus od 10 poena viška.

Na početku poslednje četvrtine, domaći tim je imao maksimalnih +16 (51:35). Prednost su održavali i kako se duel približavao kraju. Pa su tako sigurnim koracima osigurali trijumf. Iako je rival pokušao razliku da spusti na jednocifrenu i u tome uspeo samo na kratko. Sjajnu igru celog tima, krunisao je Vojislav Stojanović trojkom za kraj.

Najbolji kod pobednika, bio je upravo on sa 18 poena. Rebec je dodao 13 koševa uz još trojicu dvocifrenih. U ekipi Peristerija Si Džej Heris imao je 21 koš uz 13 Karberija kao jedinih raspoloženih. Manisa je u ovoj grupi iznenadila Mursiju sa 103:97.

FMP naredni duel čeka u ABA ligi kada su domaćini Borcu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

TEŽAK ZADATAK U REVANŠU: Crveno-beli daleko od Lige šampiona

Crveno-beli odbojkaši šampiona Srbije Crvene zvezde poraženi su u prvom meču druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona. Holandski Orion Dutinhem...

POVEZANE OBJAVE