RK PARTIZAN IMA NOVOG GOLMANA: Sezona je duga, do cilja se dolazi postepeno

RK Partizan krenuo je odlično u novu sezonu, iako su izgubili Superkup od Vojvodine.

Novosađane su posle osam godina čekanja, pobedili u prvenstvu. Gde su posle tri runde bez poraza, pred gostovanje Dinamu iz Pančeva.

Crno-bele je tokom leta pojačao iranski golman Said Heidarirad.

Srećan sam što imam nekoga ko razume šta život profesionalnog sportiste podrazumeva. Supruga i ja smo se potrudili da ćerka ne oseti promenu previše i brzo smo se navikli na život u Srbiji. Ljudi su zaista gostoprimljivi i srdačni, saigrači su me prihvatili od prvog treninga i ne osećam se kao stranac. Teško je odlučiti se da promeniš državu kada imaš malu bebu, pogotovo kada ne znaš jezik, ali nalazimo način da se sporazumemo. Pričam na engleskom, a sa trenerima Đorđem Ćirkovićem i Markom Isakovićem, kao i sa Nikolom Crnoglavcem, razgovaram na rumunskom. Trudim se da brzo naučim jezik, jer želim da znam više o zemlji u kojoj sada živim, rekao je on u intervjuu za klupski sajt.

On je govorio i o svojim počecima i igranju za reprezentaciju. Ali i tome kako se sa suprugom snalazi u Beogradu.

Zanimljivo je da sam, od kako sam došao u Evropu, svake godine na rođendan igrao utakmicu. Miki je od prvog dana ostavio poseban utisak na mene, pomogao mi je da se uklopim u tim i naviknem na život ovde, a za rođendan mi je kupio englesko-srpski rečnik. Kupiću i ja njemu lep poklon desetog januara, kada on bude slavljenik. Bio je to zaista sjajan dan za mene. Pobedili smo uz veliku podršku navijača i nadam se da će nas bodriti i na narednim utakmicama. Sezona je duga, a do cilja se dolazi postepeno. Zato nam je njihova podrška važna, rekao je ovaj čuvar mreže, govoreći posle pobede u večitom derbiju.

Partizan protiv Dinama gostuje sutra.

Foto: RK Partizan/ Maja Nastić

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VANJA MARINKOVIĆ SAMOKRITIČAN: Prvi sam ja pravio jeftine greške

Vanja Marinković, košarkaš Partizana, bio je nezadovoljan nakon poraza protiv Baskonje na startu Evrolige. Njegov doskorašnji klub, slavio je sinoć...

POVEZANE OBJAVE