Adam Silver o dolasku NBA timova u Beograd: Već su me pitali Jokić i Dončić

U Abu Dabiju će se odigrati meč poslednja dva šampiona NBA lige Denvera i Bostona u sklopu promocije NBA lige na Bliskom Istoku.

Gost je Komesar NBA lige Adam Silver koji je razgovarao sa novinarima, koje je zanimalo da li postoji mogućnost dolaska NBA timova u Beograd.

On je dao vrlo konkretan odgovor koji je započeo time da su ga Nikola Jokić i Luka Dončić već to pitali.

Rekao bih da je vrlo teško, jer je organizacija ovih utakmica izuzetno zahtevna po pitanju resursa i gotovo nikada nema ekonomski smisao kao jednokratni događaj. A tamo gde ima smisla, bilo da je to u Meksiko Sitiju, Parizu, ovde u Abu Dabiju, kao što sam već rekao, to je deo višegodišnje inicijative, rekao je Silver,a prenosi B92, i nastavio:

Cenim strast naših navijača (u Srbiji, Grčkoj, Sloveniji) i tih specifičnih igrača (Jokić, Adetokumbo, Dončić) kada je u pitanju donošenje utakmica u njihove matične zemlje i gradove. Nije lako organizovati to. To je nešto o čemu ćemo i dalje ozbiljno razmatrati. Nažalost, organizacija ovih utakmica postaje sve skuplja svake godine i zahteva sve više resursa.

On je ostavio mogućnost da se to ipak desi jer NBA liga želi da se oduži važnim igračima u ligi.

Ali, znate, takođe želim da se odužimo tim sjajnim igračima. I znamo koliko je to važno navijačima na tim tržištima. Tako da ćemo nastaviti da razmatramo tu mogućnost, zaključio je Adam Silver.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

EL: Efes u poslednjih 10 minuta slomio Virtus

Anadolu Efes pobedom u Bolonji je započeo sezonu u Evroligi. Turski tim je pobedio Virtus 67:76. Meč je bio sa dosta...

POVEZANE OBJAVE