AGENT OTKRIO: Četvrtoligaši odbili da anagažuju nekadašnje veliko pojačanje Zvezde

Nakadašnji napadač Crvene zvezde Đorđe Despotović u četvrtak je postigao gol za banjalučki Borac u remiju sa Panatinaikosom u Ligi konferencija.

Na taj način je privukao pažnju i italijanskog agenta Danila Kvarta, koji je otkrio da su mnogi italijanski četvrtoligaši ovog leta odbili mogućnost da angažuju srpskog napadača.

Oduvek sam imao skauting mrežu širom sveta, jureći profile igrača za koje smatram da su najprikladniji za italijanski fudbal. Početkom juna sam pregledao Despotovićev profil i on me je oduševio i svojom visinom, i činjenicom da je levonog, i što je nosio dresove velikih timova poput Crvene zvezde i Rubina iz Kazanja. Počev od 6. juna, predložio sam ga u više od 90 timova u Seriji D, ali 99 odsto njih je odgovorilo da će Despotović imati poteškoća protiv odbrane kakva se igra u Italiji. Problem je u tome što mnogi treneri verovatno nikada nisu videli njegov profil na Wyscout-u, kao i što ga ne koriste kao alatku, rekao je Kvarto, naglasivši da je zbunjen procenama ljudi u italijanskim klubovima i da je gol u LK novi dokaz njihove greške.

Despotović je ponikao u Crvenoj zvezdi, ali nije dobio adekvatnu šansu, pa je seniorsku afrmaciju stekao u subotičkom Spartaku. Usledio je veliki povratak u Zvezdu, a najbolje partije beležio je na istoku, pre svega nastupajući za kazahstansku Astanu i Kairat, te ruske klubove Rubin i Orenburg.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEKADA PEŠIĆEV POMOĆNIK U REPREZENTACIJI: Srpski trener novi selektor Iraka

Srpski košarkaški trener Veselin Matić novi je trener reprezentacije Iraka, potvrđeno je iz tamošnjeg saveza. Matića uskoro očekuje Arapsko...

POVEZANE OBJAVE