PREKO DVA SATA BORBE: Đoković dobio rivala u Šangaju

Srpski teniser Novak Đoković, saznao je sa kime će se igrati naredni meč na mastersu u Šangaju.

To će biti 30. igrač sveta Flavio Koboli, koji je sa 2:1 pobedio Stena Vavrinku. Po setovima 6:7 (6), 7:6 (4), 6:3. Nakon više od dva i po sata borbe.

Prvi set je proticao u veoma tesnoj borbi. Jer uopšte nije bilo brejk šansi u meču. A serveri su bili sigurni. Nešto duže se igrao samo 11 gem na servis Italijana. Koji je bolje ušao u taj brejk povevši 4:1. Što je Vavrinka sustigao. Koboli imao dve set lopte ali ih nije iskoristio. Drama je pripala na kraju Vavrinki, koji je poveo 1:0.

I drugi set je počeo bez većih prilika. Zapretio je u šestom gemu Švajcarac i imao 0:30. Koboli došao do 3:3. Za nešto više od pola sata igre, odigrano je devet gemova. Tri brejk lopte je propustio Italijan, pa se otišlo u taj brejk. Koji je ovaj put, Koboli započeo bolje i bio furiozan za 4:0. Ali je Vavrinka držao priključak napravivši seriju 4:1 za 5:4 u korist rivala.

Koboli se kao i u prvom setu našao u situaciji da je imao 6:4 i dve set lopte. I bio je znatno sigurniji za 1:1 u setovima.

To je Italijanu dalo snage, i poveo je 3:0 na početku odlučujućeg seta. Uspevao je da održi prednost (4:2). A Vavrinka imao brejk loptu za potpuni povratak, koju je ispustio. Koboli uspeo da ode na 5:2. Zatim je lako odservirao za trijumf i zakazao duel sa Đokovićem.

Njih dvojica se do sada nisu sastajali.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BRONI PROGOVORIO: Džejms mlađi o prvom meču zajedno sa ocem (VIDEO)

Broni Džejms je ovog leta izabran kao 55. draft pik od strane Lejkersa. Nakon problema sa srcem dobio je dozvolu...

POVEZANE OBJAVE