MAKSIMOVIĆ OBARA REKORD REPREZENTACIJE: Prestiže “nadređenog” u Zvezdi!

Nakon što se kao starter odlično pokazao u Večitom derbiju i na gostovanju Interu u Ligi šampiona, Andriju Maksimovića čeka i debi u reprezentaciji.

To će se izvesno desiti, što je potvrdio selektor Dragan Stojković na konferenciji, ostavivši mogućnost da bude i starter na nekoj od predstojećih utakmica u Ligi nacija.

Na taj način će Maksimović ući u istoriju kao najmlađi debitant u našoj seniorskoj reprezentaciji u utakmicama takmičarskog karaktera.

Zanimljivo je da će sa “trona” skinuti sportskog direktora Crvene zvezde Mitra Mrkelu, koji je 1982. godine protiv Bugarske igrao sa 17 godina, četiri meseca i sedam dana.

Ukoliko popularni Zvezdin Mesi zaigra protiv Švajcaraca premašiće svog “nadređenog” iz Zvezde za tri dana.

Zanimljivo je da treće mesto zauzima Veljko Poduje, koji je debitovao u međuratnom periodu davne 1924. godine sa 17 godina, sedam meseci i četiri dana, što dodatno potvrđuje koliko je ovo dostignuće. Četvrti je Lazar Marković, koji je zaigrao dva dana pre 18. rođendana.

Ipak, ukoliko se u obzir uzmu i prijateljski susreti, najmlađi debitant u istoriji ostaje Andrija Živković, koji je 2013. zaigrao u prijateljskoj utakmici protiv Japana kada je imao 17 godina, tri meseca i dva dana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEKADA NAJVEĆI TALENAT NAŠE KOŠARKE: Stefan Peno konačno zaigrao u Srbiji!

Nekada jedan od najvećih talenata srpske košarke Stefan Peno konačno je, u 27. godini, zaigrao profesionalnu košarku u Srbiji....

POVEZANE OBJAVE