NEKADA NAJVEĆI TALENAT NAŠE KOŠARKE: Stefan Peno konačno zaigrao u Srbiji!

Nekada jedan od najvećih talenata srpske košarke Stefan Peno konačno je, u 27. godini, zaigrao profesionalnu košarku u Srbiji.

Dugogodišnji košarkaš Albe, sa kojom je igrao u Evroligi, kao i povremeni reprezentativac Srbije u kvalifikacionim mečevima, debitovao je za čuveni BKK Radnički sa Crvenog krsta.

U prvom kolu su slavili na gostovanju Dinamiku sa 82-75, a verovatno ključnu trojku na utakmici postigao je upravo Peno, iako mu to kroz karijeru nije bilo nikada glavno “oružje”.

Peno je veoma rano, u 14. godini, prešao u Barselonu, pa tako nikada nije igrao profesionalnu košarku u Srbiji, sve do sada.

Nije se nametnuo u Barseloni, iako je zaigrao za prvi tim katalonskog giganta. Usledio je prelazak u berlinsku Albu i najbolji period u karijeri, dok je sa nemačkim timom nastupao u Evroligi.

Nakon toga je igrao u Rasta Vehti, Bilbau, Lijetkabelisu i Marusiju, a konačno je na red došao debi u Srbiji, gde je svojevremeno u mlađim kategorijama nastupao za OKK Beograd.

Sa mlađim reprezentativnim selekcijama reprezentacije Srbije ima osvojene po dve bronze i srebra sa najvećih takmičenja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Jago potpuno iskreno o Zvezdinoj igri

Košarkaši Crvene zvezde veoma su loše započeli sezonu u ABA ligi, pošto su doživeli poraze od Dubaija i Splita,...

POVEZANE OBJAVE