Partizan sa mladom nadom ide u Madrid, vraća se važan igrač

Košarkaši Partizana sutra od 20.45 gostuju madridskom Realu u 2. kolu Evrolige.

U sastavu crno-belih biće i mladi Mitar Bošnjaković, dojučerašnji košarkaš madridskog Reala. Van sastava ostaje još uvek povređeni Ajzea Majk, kao i mladi centar Aleksa Dimitrijević. Ono što je sada izvesno je i povratak na parket Brendona Dejvisa, koji je počeo da trenira sa imobilisanim povređenim prstom ruke.

Trener Željko obradović izneo je svoje utiske pred ovaj duel.

Znamo šta je Real i koliko je to dobar tim. Spremali smo se i želimo da odigramo najbolju moguću utakmicu u ovom trenutku. Svesni smo njihovog kvaliteta, ali smo takođe svesni i naših. Razgovarali smo sa igračima, odradili tri dobra treninga kao pripremu za tu utakmicu da probamo da igramo na način na koji smo igrali prethodne utakmice. Čak i onu koju smo izgubili u Vitoriji. Ali, potrebno je da se ima koncentracija svih 40 minuta, to je ono što nam je falilo na tom meču, ističe Obradović.

Real će biti oslabljen neigranjem Fakunda Kampaca, koji je suspendovan za ovu utakmicu.

Kampaco je sigurno igrač koji utiče izuzetno na igru Reala, ali oni imaju takav roster da su praktično svi ostali igrači sposobni da preuzmu tu njegovu ulogu. Izuzetan kvalitet. Ništa novo, to je ekipa koja uvek ima najveće ambiciju. Real ne može da ima druge ambicije nego da bude prvak Evrope. Igrao Kampaco ili ne, mislim da nije neka velika razlika, iako se radi o fantastičnom igraču. Što se tiče Marija Hezonje, sve njegove kvalitete znamo, jedan od najboljih šutera u evropskoj košarci, naravno da je i on veoma bitan, rekao je trener Partizana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan dobija novo-staro pojačanje!

Američki bek Duejn Vašington uskoro bi trebalo da se vrati u Partizan. On je otpušten u Šarlot Hornetsima nakon...

POVEZANE OBJAVE