EL: Partizanovo pomračenje svesti u 5 minuta donelo pobedu Realu!

Košarkaši Partizana poraženi su u 2. kolu Evrolige na gostovanju Realu u Madridu 93:86.

Dobro je otvorio utakmicu Partizan sa vođstvo 0:5 i imali su prednost do prvog TV tajmauta, kada je Ćus Mateo uveo Fakunda kampaca. real je naglo poboljšao igru sa Argentincem na terenu koji je skupio 7 asistencija u prvih 7 minuta.

Crno-beli su držali priključak i sa 24:24 se otišlo na prvi odmor.

U drugom periodu Real je napravio prvu osetniju prednost od 7 poena, ali ni to nije obeshrabrilo goste koji su odmah odgovorili i imali čak priliku da odu sa prednošću na poluvreme. Ipak, koš Ibake uz zvuk sirene je odveo Real sa prednošću na odmor 50:47.

U trećem periodu se čini da bi Partizan napravio mnogo bolji rezultat da nije bilo sjajnog Kampaca. Sam je Argentinac izmišljao poene saigračima i tako održavao domaće u vođstvu. Partizan je imao dobra rešenja u napadu preko Marinkovića, Dejvisa i Sterlinga, ali ne i rešenje za Fakunda Kampaca pa je posle 30 minuta bilo 68:64.

Početkom četvrte četvrtine Real praktično prelama utakmicu preko Nejtana Mejnsa koji je pogodio dve trojke, a na to se nadovezuje i Dženan Musa i za kratko vreme je bilo 15 razlike za “Kraljevski klub”. Od tog trenutka Partizan se malo razbudio i na krilima Karlika Džounsa spustili su na 10 poena minusa, što je delovalo dosta pristojno u odnosu na igru u tom periodu. U poslednja 2 minuta ušlo se sa 7 poena prednosti za Real, ali onda se opet pojavio Fakundo Kampaco i postigao trojku za 10 razlike na nešto preko minut pre kraja.

To se pokazalo kao ključni koš jer Partizan je bio u dobrom ritmu i imali su priliku sa penala da dođu do pet poena minusa, ali Džouns nije uspeo da iskoristi dva penala na 30 sekundi pre kraja. Na kraju 93:86 za Real.

Najefikasniji za Madriđane je bio Ibaka sa 15 poena, Kampaco 8 uz 11 asistencija i indeks 22 i ponedo je epitet MVP-a meča. Kod Partizana Džouns 15, Marinković i Sterling po 12.

Crno beli sad imaju skor 0-2, dok je Real na 1-1.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

TUČA, NEIZVESNA ZAVRŠNICA: Fener slavio u gradskom derbiju, Gudurić “clutch”! (VIDEO)

Košarkaši Fenerbahčea slavili su u gradskom derbiju na gostovanju Anadolu Efesu 78:83. Činilo se, kakav je meč imao tok, da...

POVEZANE OBJAVE