Zvezda iskalila bes na Igokei, Daum nagovestio svoje mogućnosti

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Igokeu u Beogradskoj areni sa 91-68, u 4. kolu ABA lige.

Aktuelni šampion je veoma loše započeo sezonu u ovom takmičenju sa dva poraza uz jednu pobedu, ali su danas košarkaši Zvezde pokazali da nisu slučajno ostvarene dve pobede na početku Evrolige.

Odlično je tim Jansia Sferopulosa otvorio utakmicu i posle trojki Kenana i Bolomboja poveo sa 8-2, a potom i sa 14-7. Međutim, usledio je odgovor u vidu trojke Boriše Simanića. Potom je nakon nove trojke Simanića i poena Anima gostujuća ekipa uspela da potpuno neutrališe zaostatak.

Međutim, Ajzea Kenan je u poslednjoj sekundi prve deonice novom trojkom porvratio prednost svom timu, pa je Zvezda vodila sa 22-19 na kraju ovog dela.

Poenima Mitrovića crveno-beli su nakon nepuna tri minuta igre u drugoj četvrtini stigli do dvocifrene prednosti (32-21), koju su potom sačuvali do samog kraja. Već u ovom delu bilo je +20 za domaće, a poslednje uzbuđenje viđeno je u drugom delu ovog perioda, kada su košarkaši Igokee, najviše zahvaljujući trojkama Simanića i Jeremića, prišli na -13 (41-28), ali je to bilo sve.

U trečoj četvrtini se igra Igokee potpuno raspala, pa je Zevzda na ulasku u poslendji kvartal vodila sa 75-47, i bilo je jasno da je još jedino pitanje kojim će rezultatom biti završena.

Najefikasniji u pobedi bio je Majk Daum sa 18 poena, a zabeležio je i 3 skoka. U ključnim momentima najbolji je bio Ajzea Kenan, koji je veoma precizno šutirao i sakupio 14 poena. Jago Dos Santos upisao je 11 poena, 4 skoka i 3 asistencije.

U ekipi Igokee Nikola Marić je upisao 12 poena i 8 uhvaćenih lopti, dok je Boriša Simanić protiv bivšeg kluba uz isto broj poena imao i 4 skoka i asistenciju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEMA KRAJA OTKAZIMA: Zvezda ponovo smenila trenera!

Nakon što je klupu rukometašica Crvene zvezde napustio nekadašnji selektor Saša Bošković, i muška sekcija je ostala bez trenera....

POVEZANE OBJAVE