Bivši plej Partizana i Zvezde preuzeo Slobodu

Nekadašnji trener valjevskog Metalca, iz vremena kada je ovaj tim sa uspehom nastupao u ABA ligi, Vladimir Đokić novi je trener užičke Slobode.

Sloboda je nakon pobede protv Mladosti ostala bez trenera Vladimira Lučića, ali je ekspresno pronađena zamena u vidu njegovog imenjaka.

Osećanja su mi pomešana i moram priznati da sam iznenađen. Dogovor sa Rašom Radovanovićem trajao je svega 30 sekundi, u dve rečenice smo se sve dogovorili. Vraćam se u meni poznatu sredinu u kojoj sam već radio i možda i najveći uspeh sam imao sa Slobodom, na šta sam jako ponosan. Mislim da je klub stabilan, sa visokim ambicijama, a što je jako važno mislim da imam i dobar odnos sa publikom, jer publika u Užicu je ta koja pruža klubu neverovatnu podršku i uvek je šesti igrač. Uzbuđen sam, presrećan i jedva čekam da izađem na teren, rekao je Đokić, pa dodao:

Moram im se zahvaliti, što su nakon neočekivanog odlaska Lučića, poverenje ukazali baš meni. Vlada Lučić je ostavio jako dubok trag i neće biti lako ponoviti njegove rezultate. Selektirao je odličan tim, skor od jedne pobede i jednog poraza je takođe odličan i hvala i njemu što mi je ostavio dobre temelje za nastavak rada. Verujem da ćemo nastaviti u istom ritmu i da će Sloboda ostvariti ambicije koje su zacrtane u ovoj sezoni, izjavio je Đokić.

Ovo je povratak Đokića u Užice posle više od deset godina, pošto je predvodio ovaj tim u sezoni 2012/13. Najuspešniji je bio u sezoni 2014/15 kada je sa valjevskim Metalcem beležio odlične rezultate u regionalnoj ligi. Nakon te sezone je predvodio i mladu reprezentaciju do zlata na evropskom prvenstvu.

U karijeri je predvodio još i Gimnazijalac, Kolubaru, Mašinac, Slogu, Vršac (u dva navrata), Dinamik i subotički Spartak, a vratio se i u Metalac, koji je vodio ponovo u periodu od 2019-2021. godine.

Kao igrač je nastupao za Partizan od 1997-2000. godine, kada je prešao direkto u Crvenu zvezdu, za koju je igrao jednu sezonu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ĐOKOVIĆ POSLE PORAZA U FINALU: Uveren sam da mogu još da se nosim sa najboljima na svetu

Novak Đoković je imao odličnu nedelju na mastersu u Šangaju pošto je pružao uverljivu igru, ali je u finalu...

POVEZANE OBJAVE