Čović jasan: Srbija mora da ima dva kluba u Evroligi

Nebojša Čović je od 1. oktobra preuzeo funkciju predsednika KSS i već je krenuo u realizaciju konkretnih ideja, pre svega u oblasti takmičenja.

Jedna od glavnih ideja je stvaranja jake domaće lige.

Ima smisla napraviti domaću ligu, ako ona vodi negde. To negde je u Evropu. Jedan od projekata na kojima sam radio 2000. a onda ga usavršio 2015. je ABA liga sada sa drugim rangom. Ona je dala odličan rezultat kada je u pitanju promocija reprezentativaca i razvoj klubova. Mi sada imamo sedam, osam klubova koji bi mogli da nose profesionalnu ligu, ali ne smemo da zaboravimo ni ligu koju sada imamo, Košarkašku ligu Srbije, rekao je Čović gostujući na N1.

On ističe da je ključ da se obezbedi takmičenje za mlade igrače, koji imaju sve veći problem prilikom prelaska u seniorsku košarku.

Mi moramo da damo mesto mladim igračima da igraju, igračima od 18 do 22 godine. Da imamo takmičenje u kome možemo da limitiramo broj stranaca, da napravimo razvojnu ligu, da svi klubovi imaju obavezno i mladu ekipu, tim od 18 do 22 godine, dodao je prvi čovek srpske košarke.

Osnovni problem ABA lige je što ona trenutno nema prolaz u Evroligu.

Iz ABA lige imamo pozivnicu koja košta milion evra. I sad može neko da se tamo naljuti ili da neko nešto izlobira i da sutra kaže ‘ne sviđa mi se da bude Zvezda ove sezone unutra’ ili ‘ne sviđa mi se da Partizan bude unutra’. A Srbija mora da ima dva kluba u Evroligi jer su i Zvezda i Partizan zaslužili da budu u Evroligi svojm radom, atmosferom, navijanjem, završio je Čović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Čović otkrio kada će biti rešeno pitanje selektora: Imamo plan B!

Predsednik košarkaškog saveza Srbije Nebojša Čović je kao jedan od prioriteta po preuzimanju funkcije istakao dogovor sa Svetislavom Pešićem...

POVEZANE OBJAVE