STRAŠNA ZVEZDA: Velika pobeda u Istanbulu, goreće Arena sa Barselonom!

Košarkaši Crvene zvezde odigrali su fenomenalnu partiju u Istanbulu i slavili protiv Fenera 57:76.

Početak je bio kao iz snova za crveno-bele. “Sipali” su iz svih pozicija i napravili su dvocifrenu prednost 5:17. Odbrana je sjajno funkcionisala, a Džoel Bolomboj je potpuno nadigrao Bobana Marjanovića u oba pravca. Zvezda je postigla 4 trojke u prvih 10 minuta na kraju su imali 12:26.

Početkom druge četvrtine Zvezda je preko Nedovića napravila seriju 5:0 i imala maksimalnih 12:31, ali onda sledi serija Fenera. Dugo je Zvezda bila bez koša, Fener je promenio i odbranu, a sudije su, čini se, kriterijum okrenule na stranu domaćina koji je napravio 12:0.

Koševima Bolomboja i Mekintajera gosti su napravili novu dvocifrenu prednost od 12 poena, ali ni nju nisu dugo zadržali i Fener je stigao do minus 5 na minut kraja poluvremena. Uspeo je Kalinić sa penala da postigne dva poena u završnici, pa se sa 31:38 otišlo na veliki odmor.

U trećem periodu vodila se rovovska borba gde su se koševi “skupo kupovali”. Kod gostiju Majk Daum je imao sjajnu sekvencu, dok sa druge strane Hejs-Dejvis. Fener je došao na minus 4 sredinom četvrtine, ali od tog trenutka svoj šou ima Luka Mitrović koji pravi seriju poena i Zvezda sa 12 poena prednosti ulazi u poslednjih 10 minuta.

U četvrtom periodu Zvezda je igrala zrelo u napadu, a u odbrani su zatvorili sve prilaze košu. žagars i Boldvin su bezglavo driblali loptu bez ikakvih rešenja. Bolomboj je u napadu uvek imao rešenje i na 5 minuta pre kraja je bilo 17 poena razlike. U završnici gosti su smirili igru, trošili vreme i pogađali trojke. Na kraju 57:76.

Najefikasniji kod Zvezde je bio Bolomboj sa 18 poena, Nedović 17, Daum 14. Naredni meč Beograđani igraju protiv Barselone u petak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Cedevita Olimpija odavno nije bila ovako uspešna u Evrokupu, dabl-dabl Pecarskog

Košarkaši Cedevita Olimpije savladali su na svom parketu Lijetkabelis sa 76-72, u 4. kolu Evrokupa. Slovenački tim je prethodne...

POVEZANE OBJAVE