Obradović govorio o Makabiju, specifičnim uslovima za igru i startu sezone

Košarkaši Partizana sutra kao gosti igraju protiv Makabija u Pioniru, u 4. kolu Evrolige.

Trener Partizana Željko Obradović detaljno je analizirao rivala.

Karakteristično za igru Makabija u velikoj meri bilo je prisutno i sinoć, a to je da imaju veoma visok ritam utakmice, gde su ključ njihovi plejmejkeri. Čak i Li, koji se priključio njima pre par dana. Naravno, Blat i Dibartoleomeu. To su prve stvari o kojima bi trebalo da vodimo računa. Da im ne dozvolimo lak kontranapad i sekundarni kontranapad. Uzimaju dosta šuteva za tri poena i posle toga idu na skok. To su najvažnije stvari. Dosta nekih postavljenih akcija posle tajmauta, razrađeno dosta toga, na zaista visokom nivou, ističe Obradović.

Obradović prokomentarisao povratak Vašingtona i Majka za duel sa Makabijem

Igraće se u specifičnim uslovima, na koje crno-beli nisu navikli. Prisustvovaće mali broj navijača izraelskog kluba, ali i Partizana.

Sigurno da može u nekom smislu da utiče. Ne znam ni koliko ljudi će moći da dođe. Takva je situacija kakva je. Verovatno ćemo se malo bolje čuti na utakmici, ali šta god da je – treba da se pripremimo i da uz sve što ovo što smo probali večeras, reagujemo i sutra ujutru. Da odigramo pametno, strpljivo i bez srljanja, rekao je Obradović.

Trener crno-belih prokomentarisao je i početak sezone, nakon što je u trećem kolu nedavno upisana prva pobeda u takmičenju nad minhenskim Bajernom.

Tek je početak sezone. Meni su apsolutno jasne sve stvari – dokle ovaj tim može da ide i kako treba da ide. U ovom trenutku se ne opterećujemo time, niti ima razloga. Mnogo je utakmica ispred nas, mnogo je važnije da ekipa reaguje na pravi način u najbitnijim trenucima utakmice. Protiv Bajerna smo imali mnogo dobrih, ali bilo je i nekih trenutaka gde smo igrali sporije. O tome smo pričali sada. I naravno da je video nešto što i te kako pomaže igračima da shvate gde su grešili i u čemu su grešili, odnosno šta smo radili dobro i kako treba dalje da nastavimo, izjavio je trener Partizana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Moćna Barselona obezbedila Zvezdi lidersko mesto pred međusobni duel, Panter najefikasniji

Košarkaši Barselone ubedljivo su savladali Monako u svojoj Blaugrani sa 86-71, u 3. kolu Evrolige. Katalonci su pokazali snagu...

POVEZANE OBJAVE