ZAOKRUŽILI DUPLU NEDELJU: Partizan kao “gost” do brejka protiv Makabija!

KK Partizan ostvario je drugu vezanu u Evroligi nakon početna dva poraza od španskih ekipa. Kao nominalni gosti su u hali “Aleksandar Nikolić” savladali Makabi 91:79. U susretu gde nijedna ekipa nije uspela da napravi osetniju prednost i gde se igralo u serijama. A crno-beli tek u finišu rešili sve dileme oko pitanja pobednika.

Crno-beli su meč na “gostujućem” terenu počeli u petorci Lundberg, Marinković, Braun, Bonga i Dejvis. Makabi je krenuo sa .

Dejvis je postigao prvi poen na meču. Sorkin u prvom napadu izgubio loptu. Levi Rendolf i njegova trojka, bili su prvi poeni za nominalnog domaćina u Pioniru. Za manje od tri minuta igre, oba tima su ubacila po 9 poena. Braun je za crno-bele ubacio prvu trojku na utakmici i nastavio šutersku seriju kao protiv Bajerna. Makabi se prvi odlepio u ovom periodu na +9 (21:12) serijom 9:0. Uz greške u napadu crno-belih. Koji su imali odgovor i smanjili na 21:17. Na kraju prvog poluvremena, vodili 28:27 nakon što je Karlik Džons oba bacanja pogodio.

Prvi minut druge četvrtine, prošao je rastrzano na obe strane. Nakon više od minuta, Ntilikina je postigao prve poene u toj deonici. Da bi to Hoard učinio za Makabi sa bacanja. A izraelski tim poveo 31:30 preko Levija Rendolfa. Da bi Bonga pogodio trojku za 37:36. Serija se nastavila na 8:0 za 42:36 u korist crno-belih. Nju je prekinuo Sorkin i odgovor rivala od 10:0 i 46:42 i vođstvo nakon prvog poluvremena.

Rendolf je imao 12 koševa, a na drugoj strani Bnonga 8 poena.

Jasiel Rivero je dvojkom otvorio drugo poluvreme, da bi trojkom odgovorio Ntilikina. Makabi držao minimalnu prednost. A mini serijom 6:0, crno-beli došli do 51:49. I u ovoj četvrtini su se ekipe smenjivale u vođstvu igrajući u serijama. Brendon Dejvis je pogodio na kraju trećeg perioda za 66:64 a Dibartolomeo promašio trojku.

Lundberg je po početku poslednjeg perioda odveo Partizan na +4 (68:64). Koji su u potom imali i 77:71 na polovini poslednje četvrtine. Bilo je i minuta bez koša na obe strane. Ntilikina je na tri minuta do kraja pogodio trojku za 80:73. Potom je dobru rolu imao i Pokuševski blokadom na Hoardu dva minuta pre kraja susreta.

Maksimalnih +8 (85:77) doneo je Partizanu Sterling Braun. A Karlik Džons uvećao na +10 (87:77). Partizan na kraju slavio.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Sterling Braun sa 20 poena i nepromašiv za dva. Uz 14 Bonge i još trojice dvocifrenih. Kod ekipe Makabija Levi Rendolf je imao 19 poena. Pratio ga je Rivero sa 15 koševa.

Tim Željka Obradovića nakon ove utakmice gostuje Zadru. Potom u Beograd stiže Virtus. Makabi posle susreta sa Gilboom Galil igra u Kaunasu protiv Žalgirisa.

Makabi – Partizan 79:91 (27:28, 19:14, 18:24, 15:25)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DRINČIĆ PRED ZVEZDU: Igra se za bodove, ne idemo tek tako tamo

Trener niškog Radničkog Nikola Drinčić, imao je konferenciju za medije pred nastavak Superlige. Nišlije gostuju lideru Crvenoj zvezdi. A...

POVEZANE OBJAVE