EVROLIGA: Fener se ispravio posle Zvezde, Realu “repriza” finala, Armani prokockao +27, NBA spektakl u Minhenu!

Evroliga se ove nedelje igrala u duplom kolu. A večeras su bili na programu drugi mečevi.

Fenerbahče se oporavio od poraza protiv Crvene zvezde u prvom meču duple nedelje. Savladali su Albu na gostovanju 78:71.

Nemački tim je imao snage samo za nešto više od jedne četvrtine. Turski tim je uspeo da u ujednačenom ritmu održi prednost i slavi. Predvođeni Najdžel Hejs Dejvisom sa 14 poena. Naspram 13 Spanjola.

I svi drugi dueli večeras su bili zanimljivi.

U derbiju Reala i Panatinaikosa Madriđani su slavili 90:86.

Susret je protekao tako da aktuelni šampion Evrope nijednom nije poveo.

Domaćin kontrolisao u potpunosti dešavanja na terenu. Predvodio ih je Kampaco sa 19 poena uz 15 koševa Muse. Panatinaikosu nije bilo dovoljno ni 23 poena Kendrika Nana uz 16 Huanča Ernandomesa.

Dramatičnu utakmicu su odigrali Armani i Žalgiris.

Litvanski tim je slavio nakon nestvarnog preokreta 85:82 na gostovanju. Italijani su odlično odigrali prvo poluvreme.

Tokom drugog imali i +27 (64:37) ali je presudila poslednja četvrtina. Gde je usledila napadačka rapsodija ekipe Andree Trinkijerija koji su ubacili 37 poena i dobili tu deonicu sa +21 za trijumf u napetoj završnici.

Sve je penalima rešio Dovidas Gedraitis koji je predvodio pobednički tim sa 21 poenom. Uz 17 koševa Franciska. Alen Smailagić je imao 7 poena uz 3 skoka. Armani je sa 17 poena i 11 skokova predvodio Nikola Mirotić.

Bajern je u veoma efikasnom i takođe napetom duelu savladao novajliju Pariz 109:107, nakon poraza od Partizana. I to u susretu bez produžetaka.

U svakoj od četvrtina su ekipe ubacivale preko 20 poena.

Bavarci imali +7 na poluvremenu. Imali kontrolu nad mečom nakon što je Pariz vodio tokom prve četvrtine.

Finiš meča bio je uzbudljiv gde je Nejpir pogodio za 106:101. Do poslednje sekunde je bilo neizvesno kroz penal završnicu. Jer se Pariz trojkom Hifija Približio na 108:107. Da bi Johanes Fojtman postavio konačan skor.

Kod pobednika, Karsen Edvards imao je 32 poena, Šabaz Nejpir 27 i Buker 21 koš. Parižane je sa 22 koša predvodio Šorts. Uz 18 tajsona Vorda.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SUDAR GENERACIJA: Alkaraz preko Rafe do finala sa Sinerom

Karlos Alkaraz drugi je finalista egzibicionog turnira Šest kraljeva slema u Rijadu. Nakon sat i 18 minuta igre, savladao je...

POVEZANE OBJAVE