TURČIN U PROBLEMU: Povezuju ga sa mafijašima iz Italije, od kojih je jedan ubijen!

Hakan Čalhanoglu se suočava sa ozbiljnim rizikom od suspenzije na jedan ili više mečeva u Seriji A zbog svojih veza sa osobama koje su predvodile navijače Intera na severnoj tribini San Sira. Turski fudbaler trenutno nije pod istragom i ne preti mu sudski postupak, ali bi mogao skupo platiti zbog svog “prijateljstva” s, blago rečeno, kontroverznim likovima.

Istražni sudija je juče u Milanu ispitivao turskog reprezentativca nekoliko sati. Hakan je priznao da je imao veze s Markom Federikom i ubijenim Andreom Belokom, osobama optuženim za mafijaške aktivnosti i razna krivična dela, uključujući trgovinu drogom i reketiranje, kao i sa drugim vođama organizovanih navijačkih grupa.

Čalhanoglu je potvrdio da je održavao kontakte uprkos jasnom savetu kluba da svi igrači ne stupaju u veze s vođama navijačkih grupa koje nisu zvanično povezane s klubom, kako propisuje 25. član Sportskog zakonika. Time je oslobodio Inter od odgovornosti, ali je sebe doveo u nezgodnu situaciju, jer prema pravilima može biti suspendovan zbog kršenja odredbi Sportskog zakonika.

Turski fudbaler se branio tvrdnjom da nikada nije večerao s navijačima optuženim za mafijaške aktivnosti i da je saznao ko su oni tek nakon ubistva Beloka, člana jedne od najmoćnijih porodica kalabrijske mafije Ndrangeta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PROTIV NEPORAŽENE ZVEZDE: Panter ponovo u Beogradu (FOTO)

Kevin Panter će večeras sa Barselonom gostovati ekipi Crvene zvezde Meridianbet. Nekadašnji igrač crveno-belih je ovog leta otišao iz Partizana...

POVEZANE OBJAVE