SAGA U MORAČI: Zvezda slavila na krilima sjajnog Nedovića, strah zbog povrede Bolomboja

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Budućnost u Podgorici 73:75 u meču koji je traja 156 minuta. Meč je obeležio sjajni Nedović, ali i povreda Džoela Boloboja koja je ostavila gorak ukus svima koji vole Zvezdu.

Utakmica je počela tvrdo sa obe strane i posle 5 minuta igre rezultat je bio 4:4. Ekipe su smenjivale u vođstvu. Budućnost je poene nalazila posle ofanzivnih skokova, dok je Crvena zvezda tražila šansu u tranziciji pošto u postavljenom napadu su imali velikih problema. Posle prvi 10 minuta je bilo 17:16 za domaćine.

U drugom periodu probudio se sjajni Megi koji je vezao dve trojke, a potom Salujmon koji je doneo Podgoričanima maksimalnih 10 poena prednosti. Crvena zvezda je bila u ozbiljnoj krizi, ali su u završnici uspeli da smanje razliku preko Teodosića i Miler-Mekintajera pa se na poluvreme otišlo sa 37:33 za Budućnost.

Zvezda je u treći period bolje ušla i uspela je da preokrene posle trojke Kenana 49:50. Međutim, od tog trenutka Budućnost ponovo ulazi u seriju i ponovo pravi prednost koju će održavati tokom trećeg perioda. Zvezda je ostala oslabljena pošto je Džoel Bolomboj doživeo, čini se, težu povredu kolena zbog koje je iznet sa terena, a u završnici perioda Beograđani su imali priliku da onovo uhvate priključak, međutim bili su u kontra ritmu i Budućnost je u poslednjih 10 minuta ušla sa 58:52.

Početak četvrtog perioda obeležio je Nemanja Nedović i mnogo prekida zbog nepristojnog ponašanja publike u Morači. Nedović je sjajnom serijom Zvezdi doneo 3 poena viška. U tom trenutu sudije su prekinule meč zbog pražnjenajdela tribine, pa je usledila nova pauza. Pošto su se vratili na teren, Zvezda je imala prilike da možda i reši meč, ali kako je čitav ritam meča bio takav, Budućnost je prevela.

Zvezda je samo jedan poen postigla od pauze i to Plavšić sa penala i promašila je veliki broj napada za vođstvo, međutim u poslednji minut Budućnost je ušla sa 71:69.

Nedović je nastavio sjajnu partiju i postigao trojku za vođstvo Zvezde, ali je sa druge strane Mekinli Rajt postigao osam poena u nizu i vratio vođstvo za poslednjih 30 sekundi. Beograđani su igrali napad za Nedovića, ali je Salujmon napravio faul na Teodosiću od lopte i iskusni plej je postigao dva penala za novo vođstvo 20 sekundi pre kraja.

Mekinli Rajt je ponovo krenuo u završnicu, ali nije mogao preko Plavšića. Na kraju 73:75 i Zvezda je došla eo treće pobede, a Budućnost do prvog poraza.

Najefikasniji kod Crvene zvezde bio je sjajni nedović sa 24 poena (6/8 za tri poena), dok je Kodi Miler-Mekintajer ubacio 13. Kod Budućnosti Mekinli-Rajt 20 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

FOLKLOR ABA LIGE: Prazni se Morača, Igrači Zvezde napustili teren

Svašta smo videli u Morači na derbiju ABA lige između Budućnosti i Crvene zvezde. Nekoliko prekida, povreda Džoela Bolomboja,...

POVEZANE OBJAVE