RUKOMETNA BOMBA: Reprezentativac Srbije u Partizanu!

Srpski rukometni reprezentativac Petar Đorđić novi je rukometaš Partizana, što je sada i zvanično.

Levi bek je promovisan na fudbalskom stadionu Partizana.

Đorđić se u srpski ruukomet vratio tokom prethodne sezone, kada je obukao dres Vojvodine. Međutim, ove sezone je neočekivano pao u drugi plan usled povratka Milana Jovanovića iz Metaloplastike.

Đorđić je 2022. godine sa Benfikom osvojio Ligu Evrope, a najveći deo karijere proveo je u Bundesligi, neprkosnovenoj među rukometnim prvenstvima. Tamo je nastupao za Veclar, Flensburg i Hamburg, a bio je i u beloruskom Meškov Brestu.

Đorđiću je Vojvodina inače bila prvi klub u Srbiji, a svojevremeno je odabrao reprezentaciju Srbije pre Nemačke.

Zanimljivo da je njegov otac Zoran Đorđić 1993. godine bio deo prve generacije u istoriji kluba koja je osvojila titulu šampiona Srbije.

Drago mi je što sam postao igrač Partizan, kluba koji raste i ima visoke ambicije. Pored tog profesionalnog aspekta, postoje i emocije koje pratim iz porodice. Kroz maglu pamtim tatino osvajanje titule 1993. godine, bio sam jako mali, ali mi je pričao da sam u to vreme bio maskota tima (smeh). Kao sportista težim ka najvišim ciljevima i nadam se da ću biti dobro pojačanje. Biću jedan od najstarijih u ekipi, tako da tek sad shvatam kako vreme brzo prolazi, rekao je iskusni rukometaš.

On je objasnio kako je došlo do saradnje.

Stvarno je neočekivano sve ovo što se izdešavalo. Došao sam u Vojvodinu posle Evropskog prvenstva sa reprezentacijom i bio vrlo motivisan. Beležili smo dobre rezultate, osvojili titulu, ove sezone igrali dobro u Ligi Evrope, ali neke stvari nisu bile onakve kakve sam ih zamišljao. Ne bih javno pričao o tome, ovako je najbolje, da i Vojvodina i ja idemo svojim putem, objasnio je Đorđić, pa dodao:

Ponuda iz Partizana je došla tek nakon što je moj rastanak sa Vojvodinom bio ozvaničen i to mi je jako bitno da naglasim. I klubu i bivšim saigračima želim sve najbolje, osim protiv nas (smeh). Rivalstvo između Partizana i Vojvodine je jako dobro za naš sport. Ne pamtim kada smo imali dva tako kvalitetna tima i to je veliki plus za rukomet i navijače. Nadam se da će oba kluba nastaviti da rastu, a reprezentacija zajedno sa njima, ističe doskorašnji reprezentativac, koji je razmatrao i radikalnu opciju.

Razmišljao sam čak i da završim karijeru. Porodica mi je na prvom mestu i želim da mi deca odrastaju ovde, da ne menjaju školu. Imao sam druge ponude, ali se onda otvorila prilika da zaigram za Partizan. Imao sam odličan razgovor sa ljudima iz kluba, potom i sa trenerom Đorđem Ćirkovićem i bilo mi je važno da čujem njegovo mišljenje. Ako te trener hoće i pozitivan je prema tvom dolasku, onda vredi nešto graditi. Smatram da još uvek mogu mnogo da doprinesem i pokažem na terenu i nadam se da ćemo kao tim ispuniti sve što se od nas očekuje, zaključio je iskusni bek.

FOTO: RK Partizan/Maja Nastić

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŽELJA TRENERA: Barselona prati srpskog reprezentativca

Dušan Vlahović ne izlazi iz centra pažnje. Prvo su mediji bili puni kritika prema njemu, a zatim hvalospeva nakon...

POVEZANE OBJAVE