Čović najavio promenu sistema u dogovoru sa klubovima

Košarkaški savez Srbije organizovao je svojevrsni “Media day”, na kom su promovisana juniorski i kadetska takmičenja u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Događaj su uveličali naša trofejna reprezentativka Sonja Vasić (Petrović), kao i košarkaši Crvene zvezde Dalibor Ilić, FMP-a Nikola Gašić, plej Mege Stefan Miljenović i košarkašica Crvene zvezde Tamara Čotro.

Prisutni su bili i čelnici nove garniture uprave KSS, na čelu sa Nebojšom Čovićem.

Drago mi je da vas vidim u ovom broju, devojčice i dečke, košarkšice i košarkaše… Veliki prioritet će nam biti mlađe selekcije, sa ovako velikom i značajnom promocijom počinjemo Triglav žensku i mušku jedinstvenu kadetsku ligu i Idea jedinstvenu juniorsku ligu. Jako je važno da shvatite da su svi naši veliki igrači prošli kroz ove lige, mislim da možemo da ih podignemo na još viši nivo, da ih ojačamo i rekonstruišemo kvalifikacije koje možda nisu bile tako dobre. Napravićemo malo bolji sistem u dogovoru sa vašim klubovima, koji treba da nam daju inicijativu i ideje, pa ćemo ih zajedno složiti i pripremiti za sledeću sezonu. Takođe mislim da ima velikog prostora da Kup Radivoj Korać osvežimo sa juniorskim i kadetskim selekcijama, kao i Kup Milan Ciga Vasojević u ženskoj konkurenciji, rekao je Čović, pa poručio:

Kao našim mladim i perspektivnim košarkašima i košarkašicama, želim vam da budete potpuno zdravi, da dobro učite školu jer košarka sa sobom nosi povišen nivo intelekta, a to se jako dobro vežba u školama. Slušajte nastavnike, roditelje i trenere, želim vam da svi napravite što više uspeha, ali imajte u vidu da u bilo kojoj oblasti, a naročito u sportu, nema uspeha bez velikog rada. Iduća 2025. godina nam je jako bitna, u ovoj Areni, u našem gradu Beogradu, biće održano juniorsko Evropsko prvenstvo. Dakle, ići ćemo svi zajedno dalje, rešavati mnoge probleme, pružati pomoć i podizati nivo mlađih selekcija u Srbiji, pokušati da maksimalno zaštitimo manje proizvođače igrača i vratimo košarku u osnovne i srednje škole. Želim vam puno uspeha i sreće u predstojećoj sezoni, rekao je prvi čovek KSS.

Utiske sa događaja podelio je i potpredsednik za mušku košarku Nenad Krstić.

Zaista sam srećan što ste danas sa nama u ovolikom broju, na predstavljaju najkvalitetnijih takmičenja mlađih kategorija koje su iz sezone u sezonu sve bolje i jače. Ovde je, praktično, najbolje što košarkaša Srbija ima i želim vam da se kroz lige koje danas predstavljamo što bolje razvijate, da uživate u svakoj utakmici i jednog dana stignete da najvišeg nivoa, poručio je bivši srpski reprezentativac.

Ana Joković, potpredsednica za žensku košarku i najdugovečniji čelnik KSS, takođe se obratila.

Opredelenje Košarkaškog saveza Srbije je da se posebna pažnja posveti ženskoj košarci, naročito mlađim kategorijama. Dokaz tome su i uspesi, kako seniorske, tako i mlađih reprezentativnih selekcija. Triglav Ženska kadetska liga Srbije je izuzetno značajna, kroz jedinstvenu ligu se formiraju i razvijaju buduće generacije, tu se stvaraju buduće reprezentativke i nosioci igre u svojim klubovima. Ovom prilikom želim da čestitam klubovima koji su izborili plasman u jedinstvenu ligu. Zahvaljujem se i kompaniji Triglav na pomoći u organizaciji ovog najvažnijeg takmičenja za ženske mlađe kategorije, rekla je prilikom zvaničnog obraćanja potpredsednica KSS za žensku košarku Ana Joković

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Trener Olimpijakosa otkrio šta je bilo presudno za prelazak Petruševa u Zvezdu

Filip Petrušev je posle mnogo odlaganja konačno ponovo obukao dres Crvene zvezde, kao pozajmljeni košarkaš Olimpijakosa. https://www.sportskacentrala.com/2024/10/23/petrusev-se-oglasio-nakon-prelaska-u-zvezdu/ Razloge njegovog dolaska...

POVEZANE OBJAVE