TRENUTNO SE IGRA TURNIR: Federer potpuno “zaboravljen” u Bazelu, ovo je razlog

Rodžer Federer je višestruki grend slem šampion i pobednik ATP turnira u Bazelu, njegovom rodnom gradu.

Takmičenje je došlo do četvrtfinala ali je jedna stvar zanimljiva.

Švajcarski portal Blik, navodi da se Federer i njegovo ime retko spominu u ovom gradu. Donoseći informacije da nema nikakvog vidljivog traga o njemu, pre svega zbog odnosa sa organizatorima turnira, prenosi Sportklub deo ove reportaže švajcarskog lista.

Jer je bio predmet spora novac za igranje na turnirima kakav je Bazel, a nisu obavezni u ATP kalendaru za igrače, u odnosu na grend slemove i masterse. Sportklub piše, da je švajcarac očekivao čekove, a vlasnici turnira popust jer mu je to rodni grad.

Što je uticalo na to da se Federer od tenisa oprosti na Lejver kupu, a ne u Bazelu. On takođe, želi da gradi letnjikovac na Ciriškom jezeru ali i tu ima problema. Ono što nije pomenuto u tekstu švajcarskog Blika, jeste da se preselio u drugi kanton zato što je porez manji nego u Bazelu, preneo je portal Nova S.

Švajcarski as je 2019. poslednji put osvojio turnir a nasledio ga je 2022 i 2023 na tronu Feliks Ože Aljasim nakon pauze. A sada će takmičenje dobiti novog šampiona za 2024. godinu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

TEK ŠTO JE STIGAO: Ivica Iliev ponovo napušta Partizan!?

Ivica Iliev je ove sezone došao kao novi/stari sportski direktor Partizana. Potpisao je ugovor na tri godine, ali se čini...

POVEZANE OBJAVE